Gheorghe Flutur, încrezător că PSD și PNL vor ajunge la consens privind comasarea alegerilor: Contați pe noi!


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prim vicepreședinte al PNL, și-a exprimat, marți, încrederea că partidele din coaliția de guvernare, PSD și PNL, vor ajunge miercuri la consens privind comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale.

Flutur a spus în finalul ședinței de marți a Consiliului Județean Suceava că se așteaptă ca miercuri să fie vești bune după întrunirea coaliției.

„Pe mâine, vești bune ca să putem face ce trebuie pentru țară și pentru județul Suceava. Contați pe noi!”, a spus Flutur.

Liderii coaliției PSD-PNL urmează să discute miercuri întregul calendar al alegerilor din 2024.

Sunt discutate mai multe scenarii, în spațiul public fiind prezentate mai multe variante, comasări de alegeri europarlamentare în 9 iunie cu cele locale care trebuie organizate în septembrie și alegeri parlamentare comasate cu prezidențiale, în noiembrie-decembrie, cu liste comune la toate alegerile, inclusiv prezidențiale, sau cu liste comune la europarlamentare și candidați separați la locale, dar cu candidați comuni în unele localități, sau liste comune la parlamentare și candidați separați la prezidențiale.

Ultimul dintre scenariile prezentate este că PSD și PNL vor candida pe listă comună la alegerile europarlamentare și că deja speră să obțină 20 -11 pentru PSD și 9 pentru PNL-  din cele 33 de locuri ale României în Parlamentul European, iar la alegerile locale să se meargă cu candidaturi separate și doar în localități unde nu au primar să propună candidat comun.

Niciunul dintre scenariile prezentate de liderii coaliției nu este despre alegători, ci doar despre cei care vor să acceadă în funcții.


Intră acum și în grupul de