Neobișnuitul caz al arborilor de asfalt din Siret. Primarul Popoiu: Atâta timp cât copacii nu sunt uscați vom lăsa natura să respire


Intră acum și în grupul de

În orașul Siret ca urmare a punerii în aplicare a unui proiect patru arbori au ajuns în stradă.

Situația este neobișnuită în condițiile în care trotuarul de pe strada Castanilor a fost mutat astfel încât cei patru copaci, un castan și trei tei, au devenit arbori de asfalt, unul dintre ei fiind chiar în apropierea intersecției. Situația nu este nouă, dar localnicii din zonă spun că proiectul a fost făcut greșit și că ar fi trebuit să fie găsită o soluție pentru ca arborii să fie mai bine protejați.

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, spune că asfaltarea s-a realizat în primăvara anului 2008, iar copacii erau acolo dintotdeauna.

„Evident că s-a respectat un proiect desenat de un proiectant de drumuri, verificat de un expert tehnic”, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, drumul respectă normativele tehnice pentru o stradă din interiorul localității.

„Atâta timp cât copacii nu sunt uscați vom lăsa natura să respire”, a menționat primarul.

El a adăugat însă că în cazul în care, prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) sau prin Planul de Circulație se va decide altfel, atunci se vor adopta măsuri prin care se vor salva de la tăiere acești copaci, respectiv înființarea unui sens unic și interzicerea parcării pe ambele sensuri.


Intră acum și în grupul de