Material lemnos confiscat și autocamion indisponibilizat de polițiști după o sesizare a unui activist de mediu


    Intră acum și în grupul de

    Un transport ilegal de material lemnos a fost confiscat în urma unei sesizări făcute de un activist de mediu.

    Potrivit Poliției Județene Suceava, joi,  29 februarie 2024, în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au intervenit în parcarea unei societăți comerciale, la solicitarea unui activist de mediu.

    Conform informațiilor primite, un autotren ce transporta materiale lemnoase ilegal era parcat în incinta acestei societăți. La fața locului, autoritățile au identificat un ansamblu auto format dintr-o autoutilitară ce tracta o semiremorcă încărcată cu lemn. Șoferul, în vârstă de 40 de ani și cu domiciliul în comuna Piatra Șoimului, județul Neamț, deținea un aviz de însoțire materiale lemnoase, emis electronic pentru o anumită cantitate de lemn.

    Cu toate acestea, verificările ulterioare au relevat discrepanțe semnificative între cantitatea de lemn transportată și cea specificată în documentele de însoțire. Prin intermediul aplicației SUMAL CONTROL, s-a constatat că avizul era înregistrat în sistem la o oră ulterioară momentului în care vehiculul se afla deja în parcarea societății.

    Ca urmare a constatării acestor nereguli și a faptului că transportul depășea cantitatea legal permisă de 10 metri cubi fără documente corespunzătoare, polițiștii au confiscat întregul material lemnos și au indisponibilizat vehiculul. Cantitatea de 41,56 metri cubi de lemn a fost ridicată și lăsată în custodia autorităților competente, în timp ce ansamblul auto a fost transportat și depozitat într-o locație special amenajată a IPJ Suceava.

    Un dosar penal a fost întocmit în acest sens, iar infracțiunea va fi investigată de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea.


    Intră acum și în grupul de