La Zvoriștea se va construi un nou pod peste râul Siret, anunță prefectul Alexandru Moldovan


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, vineri, în conferință de presă, că la Zvoriștea, pe DN 29 A, se va construi un nou pod peste râul Siret în condițiile în care actualul pod prezintă risc ridicat de distrugere.

Moldovan a spus în conferința de presă că s-a implicat direct în anumite situații privind infrastructura rutieră chiar cu riscul de a deranja, dar că o va face în continuare pentru creșterea siguranței în trafic.

El a spus că în ceea ce privește unul dintre obiectivele de care s-a preocupat, podul peste râul Siret de la Zvoriștea de pe DN 29 A, unde încă din 2018 exista un raport tehnic de specialitate care propunea, între altele, construirea unui pod nou, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de realizarea unui nou pod.

Potrivit prefectului, de săptămâna viitoare începe procedura de licitație în vederea stabilirii firmei care va realiza proiectul și execuția lucrării.

Alexandru Moldovan a arătat că dacă lucrurile vor fi menținute în actualul calendar, în data de 15 iulie ar urma să fie semnat contractul pentru proiectare și execuție.

Valoarea estimată a investiției este de 70 de milioane de lei.

Prefectul de Suceava spune că este necesară construirea unui nou pod în condițiile în care podul actual prezintă distrugeri evidente.


Intră acum și în grupul de