Sfatul unei măicuțe de la Voroneț către Nicolae Ciucă, împărtășit de acesta liberalilor din Moldova: Să nu ne judecăm singuri conștiința noastră când lucrurile se vor fi întâmplat deja și noi nu vom fi făcut nimic


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit, într-un discurs susținut la Chișinău în fața membrilor PNL că o măicuță de la Voroneț i-a transmis un mesaj de care ține mereu cont în ceea ce întreprinde.

În discurs liderul liberal a vorbit de pericolul populismului și extremismului și a explicat de ce a fost nevoie ca PNL să se alieze cu PSD pentru a face față situației actuale.

El arătat că ceea ce s-a întâmplat în istorie când au fost partide populiste sau extremiste la putere trebuie să nu se repete și că de aceea trebuie ca acum liberlalii să-ți asume lupta mai ales că sunt vectori care permit exponenților acestor două curente să ajungă să conducă.

În context, Nicolae Ciucă a vorbit despre o experiență trăită la Mănăstirea Voroneț.

„Vara trecută am fost la mănăstire la Voroneț. Nu mai fusesem de mult și o așteptam pe maica stareță. La un moment dat iese o măicuță din biserică și vine direct la noi și mi se adresează exact așa cum o să vă spun acum: Domnule general, să țineți minte, la Judecata de Apoi în fața lui Dumnezeu nu veți fi întrebat despre ce ați făcut bine sau ați făcut rău. Veți fi întrebat despre ce n-ați făcut și ați fi putut să faceți.  Aici este finalul nostru în fața lui Dumnezeu și în conștiința noastră despre ce-am fi putut să facem și n-am făcut și, revenind la populism și extremism, să nu ne judecăm singuri conștiința noastră când lucrurile se vor fi întâmplat deja și noi nu vom fi făcut nimic. Va fi prea târziu și revenim la vorba „Dă-i Doamne românului mintea de pe urmă”, dar va fi de prisos atunci”, a spus președintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai declarat că indiferent dacă se vorbește de centru-dreapta sau de centru-stânga, cele două curente au totuși un teren comun, au medianele echilibrului, adică sunt la centru.

„În vremuri grele și complicate ne trebuie acest echilibru, ne trebuie acea gândire care să ne arate efectele acțiunii sau inacțiunii noastre”, a spus președintele liberal.

El le-a spus că prin alianța cu PSD, PNL a dorit să mențină un echilibru într-o situație economică de securitate regională și internațională într-o situație în care inflația, criza lanțurilor de aprovizionare, criza energetică erau singurele lucruri pe care nu și le permite nimeni, indiferent de partid.

Nicolae Ciucă a mai arătat că atunci, în 2021 când a ales să facă o majoritatea parlamentară consolidată PNL-PSD și să construiască un guvern „Dumnezeu, ne-a luminat mintea” pentru că după ce s-a realizat a fost invazia din Ucraina care a amplificat criza economică, criza energetică.

„Prin această construcție am reuși să ținem România stabilă”, a mai spus Ciucă.


Intră acum și în grupul de