Urmărire la Bilca după un bărbat care circula fără permis, dar cu mult peste viteza legală și care a refuzat să orpească la semnalul polițistului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rădăuțeni au fost nevoiți, sâmbătă seara, să urmărească circa doi kilometru un bărbat care a fost depistat circulând cu viteză pe raza localității și care a refuzat să oprească la semnalul polițistului.

Potrivit datelor din anechetă, sâmbătă la ora 18.06, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Rădăuți, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DJ 178 C în Bilca, cu autospeciala a observat că un autoturism AUDI se deplasa pe raza localității Bilca, cu viteza de 80 km/h în localitate unde viteza admisă este de 50 km/h (+30 km/h).

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturismului, dar conducătorul mașinii nu a oprit, continuându-și deplasarea, fiind urmărit cu autospeciala de poliție pe raza localității Bilca, iar după aproximativ 2 km, conducătorul autoturismului a oprit pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

Cu ocazia activităților desfășurate, s-a constatat faptul că la volanul autoturismului, prevăzută cu volan pe partea dreaptă, se afla un localnic de 37 de ani care a declarat verbal că nu are documentele personale asupra sa și că nu  deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În mașină se mai aflau doi localnici.

În urma verificărilor efectuate în baza națională a Poliției Române s-a constatat că bărbatul nu figurează în baza de date ca fiind posesor de permis de conducere pentru vreo categorie.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul marca AUDI nu are o poliță RCA valabilă, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru neoprire la semnal și pentru faptul că nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de