Gheorghe Flutur a lansat Manifestul pentru Tineri și le-a cerut acestora să vină cu propuneri pentru proiectul „Suceava la autostradă”


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de tineri au participat, marți după amiaza, în curtea PNL Suceava la evenimentul de lansare a „Manifestului lui Gheorghe Flutur pentru tineri: Viziune. Opțiune. Inițiativă”.

Manifestarea a fost deschisă cu muzică religioasă, patriotrică, iar apoi Sofia Vicoveanca a susținut un microrecital, iar apoi a continuat cu discursurile mai multor personalități fiind un eveniment plin de entuziasm și angajament, care a avut loc într-un cadru deschis și interactiv, oferind tinerilor o platformă pentru exprimare și implicare.

Cu o prezentare clară a celor 10 motive ale manifestului, Gheorghe Flutur a subliniat importanța împărtășirii experienței acumulate, a implicării tinerilor în proiecte și decizii, dar și a obținerii stimei de sine și motivării acestora pentru a produce schimbarea atunci când este necesar. De asemenea, el a evidențiat nevoia de a repara ruptura dintre generații și de a pregăti resursa umană a viitorului, promovând meritocrația și continuitatea lucrului bine făcut.

Flutur a arătat că de prea multe ori cei care au venit la conducere nu au continuat proiectele începute de cei dinaintea lor și că aceasta a dus la stagnare.

În contextul actual al României, cu patru rânduri de alegeri și la 17 ani de la aderarea la UE, Gheorghe Flutur a subliniat importanța unei evaluări a progresului și a identificării căii de urmat în cadrul unei Europe unite și aliate cu Statele Unite.

Manifestul a fost structurat pe trei piloni principali: viziune, opțiune și inițiativă. Cu aceste principii în minte, tinerii sunt îndemnați să își exprime ideile, să analizeze opțiunile și să acționeze inițiativ în vederea construirii unui viitor mai bun pentru ei înșiși și pentru comunitatea lor.

Prin sugestiile sale, Gheorghe Flutur a încurajat tinerii să fie combativi în promovarea ideilor lor, să analizeze cu atenție opțiunile disponibile și să ia inițiativa în realizarea proiectelor și a schimbărilor pe care le doresc să le vadă în societate.

Evenimentul s-a încheiat cu un apel către tineri de a se implica activ în punerea în practică a principiilor și sugestiilor cuprinse în manifest, sub sloganul „Manifestă-te și tu, manifestați-vă și VOI!”.

Gheorghe Flutur le-a transmis tinerilor să se întâlnească din nou la Cetatea de Scaun a Sucevei și între altele să discute și despre proiectul „Suceava la autostradă” în condițiile în care Guvernul a aprobat finanțarea primului tronson din Autostrada Nordului care este centura Gura Humorului, dar și că urmează să aprobe Autostrada 7 pe tronsonul Pașcani-Suceava.

Gheorghe Flutur le-a cerut celor prezenți să-i dea certificat de tânăr pentru că el încă se simte tânăr și a transmis ca mesaj de final: „ Să știți că fluturii în luna mai, iunie, iulie zboară. Ne-ntâlnim!”


Intră acum și în grupul de