Poliția Suceava a confiscat 5 transporturi ilegale de material lemnos într-o singură zi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au reușit să confiște, luni, nu mai puțin de 5 transporturi ilegale de material lemnos în diferite zone din județul Suceava.

La data de 8 aprilie 2024, polițiștii din cadrul mai multor secții au desfășurat activități de control și verificare a transporturilor de material lemnos, descoperind mai multe nereguli și aplicând sancțiuni adecvate conform legislației în vigoare.

Primul incident a fost înregistrat în timp ce polițiștii de la Postul de Poliție Mălini au identificat o autoutilitară pe DJ209B Poiana Mărului, condusă de un bărbat din comuna Mălini, ce transporta material lemnos fără documente de proveniență. Cantitatea de 2,70 metri cubi lemn rotund rășinoase a fost confiscată și predată în custodie, iar șoferul sancționat conform legislației.

Într-un alt caz, echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit o autoutilitară pe DN17A, unde s-a constatat că șoferul transporta o cantitate de cherestea mult mai mare decât cea declarată în avizul de însoțire. Aici, polițiștii au confiscat 2,05 metri cubi de cherestea și au aplicat sancțiuni legale.

Polițiștii din Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți au descoperit o altă autoutilitară încărcată cu material lemnos pe drumul comunal DC51, fără documente legale. Cantitatea de 0,96 metri cubi cherestea rășinoase molid a fost confiscată, iar șoferul amendat conform legii.

În cele din urmă, polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Gălănești au interceptat două autoutilitare pe drumurile DC Costișa și DN2H Putna, ambele transportând material lemnos fără avize de însoțire. Cantitățile confiscate și sancțiunile aplicate au fost în conformitate cu prevederile legale.


Intră acum și în grupul de