Gheorghe Șoldan: În decurs de o săptămână Guvernul PSD a aprobat două tronsoane de autostradă în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat, joi, că începerea lucrărilor la Autostrada Pașcani-Suceava se apropie după ce Guvernul a aprobat în ședință proiectul privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ,,Autostrada Pașcani – Suceava’’.

„E încă un pas important în realizarea acestui proiect crucial pentru 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚, care vine la fix o săptămână de la aprobarea în ședință de guvern a indicatorilor tehnico-economici ai unui alt proiect esențial pentru infrastructura acestui județ:𝐕𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐨𝐜𝐨𝐥𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐆𝐮𝐫𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢”, a spus Șoldan.

El a subliniat că acestea sunt practic cele mai mari proiecte de dezvoltare ale județului Suceava care se întâmplă ca urmare a implicării ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, precum și a premierului, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Autostrada Pașcani – Suceava” va tranzita trei județe: Iași, Botoșani și Suceava și va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Pașcani (în execuție) și Suceava – Siret (în proiectare) ale Autostrăzii A7.

Acest tronson va avea o lungime totală de aproximativ 62 de kilometri și va include 72 de pasaje, poduri, viaducte și 5 noduri rutiere.


Intră acum și în grupul de