Președintele PSD, Marcel Ciolacu:Oamenii vor schimbarea. Valul de schimbare în Suceava a pornit! În primul rând la Consiliul Județean, în al doilea rând la municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la lansarea candidaților PSD Suceava la alegerile locale din luna iunie că are convingerea că anul acesta PSD va câștiga alegerile și președintele organizației va face tot ceea ce ține de el să ducă la îndeplinire acest obiectiv.

„De aproape trei ani punem presiune pe senatorul Ioan Stan să nu ne mai mulțumim cu jumătăți de măsură.  Această presiune s-a transferat la dumneavoastră și veți pune presiune pe domnul Stan că nu mai vrem la Suceava jumătăți de măsură. Este cazul să schimbăm administrația locală. În primul rând la Consiliul Județean, în al doilea rând la municipiul Suceava”, a spus Ciolacu.

El a mai spus că și municipiul Rădăuți înseamnă foarte mult pentru milioane de români și nu crede că este persoană care să nu știe ce reprezintă Rădăuțiul.

„V-ați născut în Bucovina pe un tărâm parcă rupt din Rai. Cu adevărat acest lucru dezvoltă în primul rând turismul. Cu adevărat, dumneavoastră conservați și istoria și credința. Este insuficient. Acest lucru ar fi trebuit să fie un dar de la Dumnezeu și un bonus pentru dumneavoastră”, a spus premierul.

El a adăugat că a venit în Suceava pentru că a fost foarte curios să vină într-unul din județele unde curge lapte și miere și că a constatat că sunt fonduri europene la Consiliul Județean atrase de 650.000 de euro în timp ce într-un județ unde nu curge lapte și miere, Bistrița Năsăud, unde este președinte al CJ un membru PSD, Radu Moldovan, cifra de fonduri europene accesată este de 131 de milioane de euro.

„Asta este diferența între un județ unde curge lapte și miere și între un județ unde se muncește”, a explicat Ciolacu.

Premierul a mai spus că Guvernul României a alocat și are proiecte în județul Suceava în fiecare localitate de aproape 9,2 miliarde de lei, fiind județul cu cele mai multe fonduri de la bugetul național.

„Dacă am fi avut și o administrație performantă la Consiliul Județean gândiți-vă cât de mult s-ar fi dezvoltat județul dumneavoastră”, a declarat Ciolacu.

El a transmis celor prezenți că județul Suceava este unul dintre cele mai vitregite județe deoarece au plecat frații, copiii, în străinătate.

„Sunteți județul care a dat cea mai mare parte din diaspora românească. Pentru că știm să facem haz de necaz, un român, undeva prin Irlanda se întâlnește cu un irlandez și îl întreabă „Tu unde te-ai născut? Pe aici, lângă Belfast. Dar unde mai exact? La Cajvana! Asta înseamnă spiritul românesc”, a spus premierul.

El a arătat că este nevoie de o interconectare a țării prin autostrăzi și că Moldova se poate dezvola prin investițiile făcute în realizarea de drumuri de mare viteză care nu mai sunt doar niște proiecte pe hârtie, iar Autostrada A 7 chiar se face .

„Eu promit astăzi la Suceava că anul acesta se vor da drumul la 146,8 kilometri din Autostrada Moldovei”, a spus Ciolacu.

Premierul a mai spus că Guvernul a aprobat centura Gura Humorului și continuarea A7 de la Pașcani la Suceava.

„Este ultimul pas pentru a închide autostrada până la dumneavoastră”, a spus Ciolacu.

El a mai declara că a vizitat mai multe zone din județul Suceava și a constatat că oamenii vor schimbarea.

„Oamenii vor schimbarea. Valul de schimbare în Suceava a pornit. Din acest moment totul va ține de dumneavoastră, de munca dumneavoastră, de implicarea dumneavoastră”, le-a transmis Ciolacu membrilor PSD Suceava.

Totodată, el a adăugat că nu trebuie să aibă dușmani politici, ci adversari politici și că este suficient că dreptatea și corectitudinea e de partea PSD.

„Prea mult timp am vândut vorbe goale sucevenilor. Prea mult timp s-au oferit sucevenilor proiecte pe hârtie. Această lipsă de performanță în ceea ce privește atragerea de fonduri europene nu poate fi sancționată decât prin vot. Da, sunt ferm convins că și George și Vasile și Traian vor câștiga”, a spus Marcel Ciolacu.

El și-a exprimat convingerea că „antrenorul echipei” președintele organizației PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, va face tot ce ține de el să țină această echipă unită și să câștige alegerile.

„Vă spun un adevăr. George Șoldan eu cred că îmi va lua locul într-o zi. Așa și este normal să se întâmple. Cu adevărat, e posibil să îl ia domnului Stan înainte. Nu astăzi, dar să știți că nu sunt vorbe goale. Așa trebuie să gândim într-o echipă”, a spus Ciolacu.

El a subliniat că este convins că Gheorghe Șoldan va fi odată președintele PSD, dar până atunci, cu sprijinul colegilor din PSD va fi președintele Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de