Social-democratul Vasile Rîmbu dă asigurări că atunci când va fi primar va organiza eficient piețele din Suceava pentru a susține în mod special afacerile locale.


Intră acum și în grupul de

•Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Vasile Rîmbu, a prezentat ce măsuri va lua pentru ca piețele și bazarul să devină factori de prosperitate.

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Vasile Rîmbu, a dat asigurări că atunci când va fi primar va organiza eficient piețele din municipiu și va susține în mod special afacerile locale. Vasile Rîmbu a precizat că unul dintre exemplele negative din municipiu este piața agroalimentară centrală, acolo unde în anul 2016 acoperișul a fost înlocuit cu unul nou, dintr-un material verde.

„Rezultatul a fost un dezastru pentru comercianți și pentru clienții lor, care s-au trezit că nu mai pot să distingă culorile produselor și cu un mare disconfort cauzat de aceste distorsiuni.

În curând se împlinesc 10 ani de când sucevenii așteaptă ca pigmentul din acoperișul pieței să se decoloreze, dar în continuare nu pot să cumpere o floare și să vadă corect culoarea ei. La exterior, comercianții încă își protejează mărfurile cu nailoane legate și gropile domină peisajul. E timpul să stopăm această batjocură”, a spus Vasile Rîmbu.

El a arătat că în orașele dezvoltate, piețele agroalimentare nu sunt doar simple locuri de comerț, ci au un rol extins în comunitate și dau farmec și personalitate locului. „Planul meu include organizarea eficientă a acestor spații și susținerea afacerilor locale. Bazarul din Suceava are o semnificație istorică pentru acest oraș care s-a dezvoltat prin locația favorabilă comerțului. Ce ar trebui să fie un punct de atracție pentru turiști și un loc în care sucevenii pot să cultive o relație cu comercianți mici, un motor de creștere economică, este un loc neglijat și abandonat”, a afirmat candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

El a subliniat faptul că, în primul rând, bazarul și piețele agroalimentare trebuie tratate ca obiective de infrastructură necesare funcționării orașului. Vasile Rîmbu a precizat că în toate piețele trebuie modernizate căile de acces, utilitățile, facilitățile și trebuie asigurată igiena, sisteme moderne și eficiente de iluminare, precum și măsuri de eficiență energetică, astfel încât piețele să fie operaționale, indiferent de vreme. „Managementul deșeurilor este esențial, iar piețele sunt locuri ideale pentru a promova practici de reciclare. În al doilea rând, modernizarea acestor locuri trebuie să se facă în colaborare cu arhitecți talentați, care vor combina aspectele funcționale cu elemente de arhitectură și estetică. Cu standuri standardizate pentru comercianți, reguli clare de semnalistică și o strategie de branding specifică fiecărei piețe, vom schimba complet experiența vizitării acestor obiective”, a afirmat Vasile Rîmbu.

El a mai afirmat că în al treilea rând va lua măsuri de încurajare a implementării de tehnologii noi care să crească baza de clienți și vizitatori, inclusiv soluții de plată electronică sau servicii de livrare la domiciliu.

„Piața angro este un alt punct special în strategia pe care o propun pentru că poate deveni un hub local care să deservească toată zona metropolitană. Ca să conecteze eficient producătorii, în special cei locali, de comercianți, infrastructura pentru logistică trebuie îmbunătățită, inclusiv cu facilități de depozitare. Pin colaborare cu afacerile locale și cu operatori bine pregătiți în gestiunea lanțurilor de aprovizionare, toată lumea are de câștigat”, a explicat Rîmbu.

El consideră că prin toate aceste măsuri piețele din Suceava vor deveni factori de prosperitate și vor fi mai bine integrate în viața comunității locale. „Facem comerțul din Suceava bine!”, a încheiat Vasile Rîmbu.


Intră acum și în grupul de