Acasă Politica Flutur, în discuție cu tinerii, provocare pentru antreprenori și viitorii aleși locali:...

Flutur, în discuție cu tinerii, provocare pentru antreprenori și viitorii aleși locali: Nouă ni se schimbă viața cu aceste autostrăzi. Ne pregătim noi cu ceva pentru asta?


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la o întâlnire cu tinerii, că viitoarele autostrăzi care vor fi construite în județul Suceava vor schimba complet viața economică din zonă.

Un tânăr antreprenor din Burla a solicitat, joi, lui Gheorghe Flutur să prezinte planurile pentru susținerea tinerilor antreprenori și a celor care doresc să se întoarcă din diaspora.



„Regiunea noastră suferă de așa ceva. Regiunea nord-est încă este cu cel mai mic produs intern brut pe cap de locuitor din România și noi suntem obligați să facem ceva pentru că altfel se adâncește decalajul dintre noi și Ardeal”, a spus Flutur.

El a arătat că administrația locală și județeană trebuie să acționeze în mai multe direcții.

„Noi cei care candidăm, primarii care candidează sau cei care vor să fie primari trebuie să ne schimbăm comportamentul față de antreprenori, față de inițiativă. Eu cred că în perioada următoare va trebui să stimulăm inclusiv o primărie, un primar care depune proiecte și să aibă un punctaj în plus și pentru câte locuri de muncă și câți antreprenori are în localitatea lui”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a exemplificat cu candidatul PNL de la Verești care a spus că are piatră pe apa Sucevei și pe apa Siretului care este exploatată de diverse firme private și că acesta își propune să înființeze o societate care să producă piatră concasată pe care să o vândă pentru autostrada A 7, iar cu banii câștigați să dezvolte alte zone ale comunei.

El a mai spus că e nevoie de mai puțină birocrație, că e nevoie de o acțiune mai coerentă pentru parcurile industriale.

Flutur le-a spus celor prezenți să prezinte povești de succes ale antreprenorilor.

„Să înceapă câțiva antreprenori să povestească despre cum se poate. Astea cu nu se poate descurajează. Trebuie să gândim pozitiv”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava i-a îndemnat pe tineri să gândească afaceri care vor avea piață de desfacere în regiune pentru că odată construită autostrada distanțele se vor parcurge mai repede.

„Nouă ni se schimbă viața cu aceste autostrăzi. Ne pregătim noi cu ceva pentru asta? Primarul meu de Dolhasca înțelege că se urcă pe autostradă și în 40 de minute poate să vândă ceva în Iași?”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version