Gheorghe Șoldan are soluția pentru revenirea tinerilor acasă: Patru parcuri industriale care, prin oferirea de facilități să atragă investitori ce vor crea locuri de muncă bine plătite


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a declarat la News Bucovina că tinerii vor putea reveni acasă dacă vor avea locuri de muncă bine plătite, iar acest lucru se poate face prin atragerea de investitori.

Potrivit lui Șoldan, în mediul privat din județul Suceava sunt 71.000 de angajați, ceea ce reprezintă aproximativ 10 la sută din populația județului.

„Echipa PSD propune patru parcuri industriale pe exemple de bune practici care se întâmplă deja de la Bihor, de la Maramureș și de la Bistrița. Patru parcuri industriale, unul în zona Sucevei, unul în zona montană, unul în zona Fălticeni și unul în zona Rădăuți-Siret prin care punem la dispoziție minim 20 de hectare de teren, construim infrastructura acolo, aducem utilitățile și oferim o fiscalitate la minim pentru acei investitori”, a spus Șoldan.

El a arătat că pot fi accesate granturi europene de la 250.000 euro până la 2,5 milioane de euro pentru cei care investesc în aceste parcuri industriale.

„Economie simplă, de bază: apar noi investitori, apar locuri de muncă. Apar locuri de muncă cresc salariile. Doar așa putem să ne aducem tinerii înapoi acasă”,  a spus Șoldan.

Totodată, el a arătat că pentru că investitorii au nevoie de muncitori calificați, prin parteneriate cu Ministerul Educației, cu USV se vor reînființa școli profesionale de meserii care să pregătească personal în funcție de cererea investitorilor.

El spune că tinerii vor avea motivație să revină acasă în momentul în care apar locurile de muncă, în momentul când se ia exemplul bun al altor județe.

„Gândiți-vă că astăzi Ardealul inaugurează un miliard de euro investiții străine, iar județul Suceava are investiții de 71.000 de euro în 2023”, a spus Șoldan.

El a arătat că în Bihor urmează să se reloce o fabrică din Rusia și investiția se ridică la 650 de milioane de euro, menționând că investitorul a ales să facă investiția în Bihor pentru că are mai multe facilități.

„Dacă stai în birou investitorii nu-ți vin, dacă nu creezi facilități, investitorii nu-ți vin, dacă nu ai infrastructură, investitorii nu-ți vin. Acum să ne gândim numai anul trecut la câte hore, nunți și cumătrii am avut în județul Suceava când a mai avut timp să aducă și investitori?”, s-a întrebat Șoldan.

Șoldan a mai declarat că e nevoie ca în loc să se meargă la „târguri de nunți”, reprezentanții administrației județene să meargă la târguri unde pot lua contact cu investitori.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de