Gheorghe Șoldan: E nevoie de centre de permanență în județ ca să degrevăm UPU. Din cauza presiunii pe UPU Suceava medicii pleacă, iar alți medici nu vor să vină


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, consideră că este necesară înființarea unui număr de zece centre de permanență în zonele rurale aglomerate ale județului Suceava pentru a degreva activitatea UPU Suceava care este supraaglomerată.

„În UPU Suceava medicii pleacă pe bandă rulantă, iar medici noi nu vor să vină în județul Suceava deși au toate condițiile necesare la Spitalul Clinic Județean de Urgență unde și s-a pus la dispoziție tot ce au nevoie, pentru că presiunea este prea mare pe UPU Suceava”, a spus Șoldan.

El a arătat că soluția concretă a PSD Suceava este de înființare de centre de permanență.

„Noi am venit cu o soluție concretă. Împreună cu medicul Andrei Cristoff care este pe lista mea de consilieri județeni am venit cu soluția de a crea zece centre de permanență în județul Suceava pentru a degreva efectiv aglomerația din UPU Suceava pentru că presiunea este foarte mare pe medicii din Urgență. Sunt unii medici care nu mai vor să vină știind ce presiune este acolo, iar medicii care sunt azi în SCJU Suceava nu pot să aibă un act medical eficient pentru că presiunea este foarte mare”, a explicat Șoldan.

El a precizat că în prezent ajung sute de pacienți zilnic în UPU Suceava.

„Prin crearea centrelor de permanență în zonele rurale aglomerate, printr-o echipă de la Consiliul Județean, prin coordonarea acelor centre de permanență, putem să degrevăm situația din UPU Suceava. Problema este foarte gravă și complicată mai ales că la pediatrie în UPU Suceava sunt doar trei medici. Nu avem niciun act medical eficient deși avem medici extraordinar de buni și nici timpii de așteptare nu sunt mulțumitori pentru pacienți”, a spus Șoldan.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de