Flutur, la Vicovu de Sus, unde se conturează șoseaua de centură a orașului: Va fi un drum lat, gospodăresc care va scoate traficul greu din oraș


Intră acum și în grupul de

La Vicovu de Sus se conturează șoseaua de centură a orașului care ar urma să fie finalizată în luna octombrie, a anunțat, joi seara, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, un primar harnic, urmează să dea în folosință în toamnă șoseaua de centură cu o lungime de 10 kilometri.

„Va fi drum asfaltat care scoate traficul greu de la intrarea în țară din Ucraina spre Bilca. Este o investiție foarte importantă pentru Vicovu de Sus. Un drum lat, gospodăresc”, a spus Flutur.

El a subliniat că orașul Vicovu de Sus are proiecte de peste 80 de milioane de euro prin guvernarea locală liberală.

Potrivit lui Flutur, vor fi peste 70 de kilometri de conducte de apă și canalizare, proiect de 35 de milioane de euro, iar pentru aducțiunea de gaz natural valoarea proiectului este de 9 milioane de euro, dar și foarte multe proiecte pentru infrastructura școlară sau pentru piste de biciclete.

„Este o transformare radicală a acestui oraș care până nu de mult era părăsit, iar acum crește în fiecare zi”, a spus Gheorghe Flutur.

La rândul său primarul Vasile Iliuț și-a amintit că atunci când a identificat traseul șoselei ocolitoare a orașului a fost cu Gheorghe Flutur cu mașina, iar drumul era cu iarbă pe el.

Primarul a menționat că acum este pregătit suportul viitoarei șosele de centură, iar constructorul a spus că în luna octombrie va fi dat în folosință și va descongestiona traficul din orașul Vicovu de Sus, un lucru dorit și așteptat de locuitorii orașului și că va fi folosit și pentru accesul la terenurile agricole, dar și de camioane și că drumul va continua la Bilca spre centura Rădăuți.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de