Un bărbat și-a lovit tatăl de 86 de ani până a rămas inconștient, iar apo i-a turnat apă să-și revină după care a continuat să-l bată. El a fost plasat sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului care și-a bătut părinții a fost eliberat din arest unde a fost reținut 24 de ore și a fost plasat sub control judiciar.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Gura Humorului un procuror a dispus, sâmbătă, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat de 41 de ani pentru violență în familie.

Astfel, acesta este acuzat că în data de 2 decembrie 2022, în jurul orelor 15:00, în timp ce se aflau la domiciliul comun, l-a lovit cu biciul  în zona corpului pe tatăl său în vârstă de 86 de ani și pe mama sa în vârstă de 77 de ani.

Ulterior, în data de 7 decembrie, în jurul orelor 17:00, în timp ce se aflau la domiciliul comun, l-a lovit puternic cu palma în zona feţei, acesta rămânând în stare de inconştienţă în curtea locuinţei. În continuare, fiul a luat o găleată de apă pe care a turnat-o pe corpul tatălui, iar după ce acesta și-a revenit, l-a lovit din nou cu pumnul de 3-4 ori în zona abdomenului. În urma agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni pentru care a necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul mai este acuzat că în în 7 decembrie a lovit-o cu pumnii şi cu palmele în zona capului şi a spatelui după care a izbit-o la sol pe mama sa, cauzându-i leziuni pentru care a necesitat un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Prin ordonanţa din data de 09.12.2022 ora 16.30 faţă de inculpat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, iar prin ordonanţa procurorului de caz din data de 10.12.2022, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de bărbat, stabilindu-se în sarcina sa mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a nu se apropia de persoanele vătămate şi de un martor audiat în cauză.

De asemenea, la data de 09.12.2022 a fost dispus faţă de inculpatul din cauza susmenţionată un ordin de protecţie provizoriu, care a fost înaintat la aceeaşi dată instanţei de judecată, împreună cu cererea pentru emiterea ordinului de protecţie conform Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.


Intră acum și în grupul de