Gheorghe Flutur a preluat președinția rotativă a CDR Nord Est: Mi-am propus să urgentăm ghidurile și procedurile pentru a se putea semna contracte și a începe lucrări.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales, luni, președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Nord-Est, pentru anul 2023, funcție pe care a mai avut-o în perioada  2008-2012.

Vicepreședinte al CDR Nord-Est în anul 2023 va fi Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord Est are președinție rotativă care este asigurată, timp de un an, de președinții Consiliilor județene din regiunea Nord Est.

În anul 2023 debutează Programul Operațional Regional POR 2021-2027, perioadă în care, pentru cele 6 județe din Regiunea de Nord-Est, este disponibilă suma de 1,75 miliarde de euro.

„Mi-am propus ca pentru anul 2023 să urgentăm ghidurile și procedurile pentru a se putea semna contracte și a începe lucrări. Mă refer în primul rând la capitolul accesibilitate, drumuri județene. Pentru noi avem în vedere legătura între municipiul Fălticeni și orașul Gura Humorului cu zona Mălini, unde ne propunem modernizarea drumului cât și pod nou peste apa Moldovei la Mălini. De asemenea, sunt prevăzute și proiecte pentru capitalele de județ pentru mobilitate urbană. Aici municipiul Suceava are proiecte de peste 60 de milioane de euro”, a spus Flutur.

El a mai declarat s-a adoptat, luni, și o noutate, respectiv că nu doar municipiile reședință de județ, ci și celelalte municipii vor primi fonduri prin procedura de prealocare, în județul Suceava fiind vorba de municipiile Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

„De asemenea, avem în vedere proiecte pe digitalizarea administrației publice în vederea îmbunătățirii raportului cu populația și cu agenții economici. Alte proiecte care vor intra la finanțare se referă la anveloparea clădirilor și reabilitarea termică, proiecte în domeniu educației- infrastructura de școli, proiecte pe turism cultural, balnear și agrement. De asemenea, sume mari de bani se vor aloca mediului de afaceri pe IMM-uri, în competitivitate, cercetare, inovare, dezvoltare competențe, în valoare de 357 milioane de euro”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de