Vezi pe ce loc s-a clasat la Selectia Nationala Eurovision trupa din care face parte suceveanca Ana-Cristina Leonte


Intră acum și în grupul de

La Sala Polivalentă din Craiova a avut loc duminică, 8 martie, Selecţia Naţională Eurovision 2015, competiție în care au intrat 12 trupe și interpreți.

blue noise

 

 

Ana-Cristina Leonte, o tânără din Suceava, fostă componentă a trupei Odyssey, a ajuns în finala concursului Eurovision România 2015 împreună cu formația „Blue Noise”, cu care a interpretat melodia „Love won’t run away”.

Textul piesei „Love won’t run away” a fost scris de Diana Moraru și Elena Moroşanu, în timp ce muzica le aparține artiștilor Diana Moraru, Elena Moroşanu, Ana Cristina Leonte, Bogdan Tudor, Denis Bolborea și Mihail Grigore.

În urma votului acordat de public și de juriul de specialitate, piesa „Love won’t run away” s-a clasat pe locul patru, obținând 14 puncte, din care 7 la televot și 7 oferite de juriu.

Selecţia Naţională Eurovision 2015 a fost câștigată de trupa Voltaj cu piesa „De la capăt”, formație ce va reprezenta România la Viena (Austria).

Pe locul doi s-a clasat Luminiţa Anghel, iar pe locul trei artistul Ovidiu Anton.

Juriul de specialitate al selecţiei naţionale a fost compus din: OVI, cel care a reprezentat de două ori România la Eurovision Song Cotest, compozitorii Mihai Pocorschi şi Viorel Gavrilă, managerul şi impresarul artistic Anca Lupeş şi jurnalistul Bogdan Honciuc.

România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Ana-Cristina Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine de jazz şi printre cei mai promiţători tineri artişti din România.

Este absolventă a studiilor de licenţă şi master din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (2008-2014), unde a urmat Secţia de Jazz condusă de pianistul şi profesorul universitar Mircea Tiberian. În acest interval, a cântat alături de numeroşi artişti, atât ai scenei de jazz româneşti, cât şi ai celei internaţionale. Dintre aceste colaborări  îi amintim pe Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu, Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Chris Dahlgren. Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Mihail Iordache, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Toma Dimitriu, Alex Man. Este, de asemenea, membră a grupului vocal Jazzapella, cu care susţine o activitate concertistică intensă.

În primăvara anului 2014, a fost invitată în calitate de solistă, alături de Big Band-ul Radio, la Gala premiilor Radio România Cultural.

În anul 2013, Ana-Cristina Leonte a obţinut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival şi, împreună cu Michael Acker şi Albert Tajti, a obţinut Marele Premiu – Cea mai bună trupă de jazz în 2012 la Târgu Mureş.

Nerezumându-se doar la a-şi folosi calităţile vocale, Anei-Cristina îi şi place să scrie cântece, deoarece consideră că interpretarea compoziţiilor proprii este mijlocul de exprimare cel mai direct şi mai sincer prin care poate să releve publicului trăirile interioare întrupate prin muzică.

Alături de Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu şi Alex Munte, a lansat în iulie 2014, în cadrul Bucharest Jazz Festival, primul album solo, „Secret Lover”, la Casa de discuri „Fiver House Records” a saxofonistului Mihai Iordache.

La sfârşitul anului 2014, cei cinci muzicieni au obţinut titlul Best New Jazz în cadrul Galei Premiilor Sunete.

 


Intră acum și în grupul de