Cristi Minculescu la Suceava: „A fost o seară extraordinară. Publicul a dat recitalul lui, la care noi am fost martori”


Intră acum și în grupul de

Cristi Minculescu și Iris i-au încântat pe fanii suceveni, luni seara, într-un concert excepțional ce a avut loc la Casa de Cultură și care face parte din turneul național „Din nou împreună”.

concert iris (3)

Melodii precum „Strada ta”, „Iris maxima”, „Doamna în negru”, „Baby”, „Floare de iris”, „Ultima toamnă”, „Cine mă strigă în noapte”, „Să nu crezi nimic” sau „Frumuseţea ta” au fost cântate de o sală plină, minute întregi.

Legendara trupă rock a revenit  în forță pe scena suceveană, fiind răsplătită cu ropote de aplauze, după fiecare melodie interpretată. La final un bis de trei melodii a completat show-ul incendiar.

Trebuie precizat că un moment foarte apreciat a fost și solo-ul de tobe al lui Nelu Dumitrescu.

La finalul concertului, Cristi Minculescu a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări.

cristi minculescu iris (2)

NewsBucovina: Iris a revenit pe scena suceveană după mulți ani, iar publicul a fost în delir.  Cum v-ați simțit pe scenă?

Cristi Minculescu: Ne-am simțit la fel ca publicul. Și publicul a dat recitalul lui, la care noi am fost martori. A fost o seară extraordinară, cum o intuisem de fapt.

NB: Ultimul concert al trupei Iris în municipiul Suceava a fost în 2009. V-a lipsit publicul sucevean?

CM: S-a simțit o pauză foarte mare. Dar asta a demonstrat-o publicul în această seară, că probabil le-am lipsit mult, dar și nouă ne lipsesc foarte mult asemenea manifestări care vin de la public.

NB: Trupa Iris a împlinit 38 de ani de activitate. Care este secretul succesului?

CM: Nu e niciun secret. Nu l-am luat în serios niciodată. Depinde și cum transmiți. Sunt trupe care cântă extraordinar de corect și nu se întâmplă nimic, și sunt alții care cântă greșit, foarte prost, dar transmit de cum intră pe scenă.

NB: Ce sfaturi aveți pentru tinerii care vor să se lanseze în lumea muzicii rock?

CM: Nu știu pentru că nici nouă nu ne-a dat nimeni sfaturi și am știut să greșim și singuri. La condițiile actuale din România nu ar fi altă posibilitate.

NB: Cu sunetele înalte cum stați acum?

CM: Mai pot. Gâtul e carne, nu e lemn sau sârmă. Depinde de ce zi e. Acum sunt răcit, sper că nu s-a simțit.

Turneul național „Din nou împreună” continuă până în data de 15 octombrie 2015, în Iași, Bacău, Galați, Buzău, Brașov, Ploiești, Constanța și București.

 


Intră acum și în grupul de