Filmul horror regizat de rădăuțeanul Adrian Țofei a câștigat marele premiu la cel mai important festival de profil din Australia


Intră acum și în grupul de

„Be My Cat: A Film for Anne”, primul film de lungmetraj horror found footage românesc, realizat în Rădăuți, de Adrian Țofei, a câștigat marele premiu – „Premiul pentru cel mai bun film din 2015” – la A Night of Horror International Film Festival din Sydney. Acesta este cel mai mare festival de filme horror din Australia și unul dintre cele mai importante din lume.

be my cat cast and crew at tiff (2)

Be My Cat este regizat, produs și scris de Adrian Țofei, cu Adrian Țofei, Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe în distribuție, despre un tânăr din România care recurge la gesturi șocante pentru a o convinge pe actrița hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său.

Filmul a avut premiera mondială în martie anul acesta la unul dintre cele mai mari festivaluri de filme de gen din lume – Fantasporto International Film Festival din Portugalia, premiera în România la TIFF, în Anglia la Bram Stoker International Film Festival, în America de Sud la Zinema Zombie Fest din Columbia și în Spania la Torremolinos. La Dracula Film Festival din Brașov filmul a câștigat Mențiunea Specială.

Be+My+Cat+Still+-+Adrian

Potrivit rădăuțeanului Adrian Țofei, filmul a fost inclus recent de publicația online Audiences Everywhere pe locul 44 în top 100 cele mai bune filme horror ale noului mileniu, iar renumitul site de filme horror Dread Central a scris că este „potențial revoluționar și potențial periculos, limita dintre realitate și ficțiune nefiind niciodată atât de terifiant și genial blurată”.

În prezent, Adrian Țofei lucrează la un nou film apocaliptic, „We Put the World To Sleep”, și a fost invitat în juriul Bosphorus International Film Festival din Istanbul, Turcia. (M.T.)

Be+My+Cat+Still+-+Alexandra


Intră acum și în grupul de