Rădăuțeanul Adrian Țofei, premiul pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival din SUA pentrul rolul din „Be My Cat: A Film for Anne”


Intră acum și în grupul de

Rădăuțeanul Adrian Țofei a câștigat premiul special al juriului pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival din Statele Unite, pentru rolul din „Be My Cat: A Film for Anne”, primul film horror found footage românesc.

Adrian Țofei este de asemenea regizorul, producătorul și autorul scenariului filmului, selectat la Nashville Film Festival in premieră nord-americană alături de șapte alte filme în competiția Graveyard Shift pentru marele premiul al juriului, din peste 1200 de filme de lung-metraj înscrise.
be my cat cover

Festivalul Nashville Filmeste unul dintre cele mai importante din Statele Unite, cea de-a 47-a ediție de anul acesta desfășurându-se în perioada 14-23 Aprilie. Numeroase filme selectate în edițiile anterioare au fost ulterior nominalizate la premiile Oscar.

Adrian Țofei a scris pe pagina sa Facebook că a lucrat timp de 5 ani la rolul din „Be My Cat: A Film for Anne”, încercând să creeze circumstanțele care să ducă la momente de viață autentice și paradoxale cu care spectatorii să poată empatiza. El a mulțumit juriului pentru recunoașterea muncii sale, dar și profesorilor de actorie din facultate, Mircea Gheorghiu și Florin Toma, care i-au dezvăluit revoluționara metodă de actorie a lui Ion Cojar.

Filmările pentru „Be My Cat: A Film for Anne” s-au realizat la Rădăuți în 2014, distribuția fiind completată de actrițele Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe. Filmul a avut premiera mondială pe 1 Martie 2015 la festivalul internațional de film Fantasporto din Portugalia, urmând selecții la numeroase alte festivaluri internaționale precum TIFF (în competiție pentru cel mai bun film românesc de lung-metraj) și A Night of Horror în Sydney, Australia, unde a câștigat marele premiu pentru cel mai bun film.

Publicația americană Dread Central l-a numit „potențial revoluționar”, iar Audiences Everywhere l-a inclus în top 100 cele mai bune filme horror de după 2000 și top 10 filme horror din 2015. Următoarea premieră va fi cea din Austria la festivalul Fright Nights din Viena, pe 10 Mai, unde este din nou nominalizat pentru cel mai bun film.


Intră acum și în grupul de