Filmul ”Sieranevada”, propunerea României la Oscar, va avea proiecții de gală la Suceava, Gura Humorului și Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Una dintre cele mai așteptate producții românești ale anului, „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, va avea premiere de gală la Suceava, Gura Humorului și Vatra Dornei.

Potrivit unui comunicat al casei de producție Mandragora, după ce a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, „Sieranevada” va deschide și sezonul de toamnă al premierelor cinematografice românești.

Sieranevada Still 2

Pelicula, care îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Sursa citată precizează că regizorul Cristi Puiu va participa la premiera de gală din Suceava – Cinema Modern, sâmbătă, 10 septembrie, ora 19:00, precum și la cea din Gura Humorului programată la Casa de Cultură, duminică, 11 septembrie, ora 18:00.

Cristi Puiu
Regizorul Cristi Puiu

Proiecția de la Vatra Dornei va avea loc la Casa de Cultură “Platon Pardău”, luni, 12 septembrie, ora 18:00, în prezența actorilor Ilona Brezoianu și Iulian Puiu.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălășoiu; Jean Paul Bernard, Filip Muresan și Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi au semnat montajul iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu –producător.

„Sieranevada”, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2017, este o producție Mandragora în coproducție cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

 


Intră acum și în grupul de