Filmul horror ”Be My Cat: A Film for Anne” realizat de rădăuțeanul Adrian Țofei, selectat la noi festivaluri în Canada, SUA și Anglia

Filmul horror de lung-metraj ”Be My Cat: A Film for Anne” realizat la Rădăuți de Adrian Țofei a fost selectat la patru noi festivaluri de film, dintre care două în Canada – Hamilton Film Festival (noiembrie 2016) și Toronto Indie Horror Fest (noiembrie 2016), iar celelalte două în Statele Unite – Other Worlds Austin (decembrie 2016), respectiv Marea Britanie – Horror-on-Sea Film Festival (ianuarie 2017).
adrian-tofei-tiff
Adrian Țofei a arătat într-un comunicat de presă că o importanță aparte o are Hamilton Film Festival în Canada, unde ”Be My Cat” va avea premiera canadiană.
Tânărul rădăuțean a fost de curând nominalizat pentru cel mai bun actor pentru rolul din film. El este și regizorul, producătorul și scenaristul filmului.
”Be My Cat: A Film for Anne” este primul film horror found footage românesc. A avut premiera mondială în 2015 la festivalul internațional de film Fantasporto din Portugalia, urmând apoi numeroase alte selecții la festivaluri internaționale și premii  precum premiului pentru cel mai bun film la festivalul A Night of Horror din Sydney și premiului pentru cel mai bun actor pentru Adrian Țofei în 2016 la Nashville Film Festival în SUA.
De asemenea a intrat în competiția pentru cel mai bun film românesc la TIFF 2015 (Transilvania International Film Festival).
Criticii l-au numit o „capodoperă found footage șocantă”, fiind inclus de publicația americană Audiences Everywhere în top 100 cele mai bune filme horror de după 2000. Performanța actoricească a lui Adrian Țofei a fost de asemenea descrisă de critici ca fiind „incredibil de puternică”, „complexă”, „convingătoare”, „captivantă”, „șocant de bună” și „înfricoșător de naturală”.
be-my-cat-still-adrian
Adrian Țofei a mai precizat că momentan este în negocieri cu o importantă companie de distribuție din Statele Unite pentru a lansa filmul pe DVD și pe internet.
”Cei ce doresc se pot abona pe site-ul oficial al filmului pentru a fi notificați prin email în legătură cu data lansării: https://bemycatafilmforanne.com/”, transmite regizorul rădăuțean.
be-my-cat-a-film-for-anne-poster-small-updated