Costume tradiționale din șase zone geografice ale României, între care și Bucovina, construite din piese LEGO de peste 2.000 de copii din Moldova și Ucraina


Intră acum și în grupul de

Peste 2.000 de copii din Moldova și Ucraina au reconstruit costumele populare românești, între care și cele tradiționale din Bucovina, din cărămizi LEGO®, în cadrul unui proiect intitulat „Expoziția Imaginației”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții agenției de comunicare FCB Bucharest, Băneasa Shopping City a creat cu ajutorul Muzeul Țăranului Român șase kit-uri LEGO® FOLCLOR, fiecare conținând cărămizile LEGO® și indicațiile necesare construirii costumului tradițional reprezentativ pentru șase zone geografice ale României – Bucovina, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Banat.

„Dacă inițial și-au început povestea aici, în România, unde s-au lăsat construite de zeci de copii ­­­și apoi expuse în Băneasa Shopping City și Clubul Țăranului Român, mai apoi kit-urile LEGO® FOLCLOR au plecat să bucure micii români de peste granițe. În prima etapă desfășurată în afara țării, peste 2000 de copii din comunitățile de români din Ucraina și Moldova au construit costumele tradiționale românești din piese LEGO®, în cadrul unor evenimente găzduite de trei școli din diaspora: Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din comuna Sângera și Liceul Teoretic „Toader Bubuiog” din comuna Bubuieci, Republica Moldova. Partenerii instituționali ai evenimentelor au fost Consulatul României la Cernăuți, Ministerul Educației Republicii Moldova, iar sprijinul organizatoric a venit și din partea membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni, cadrelor didactice și părinților din comunitățile vizitate”, se menționează în comunicatul transmis.

Sursa citată a mai arătat că în timp ce copiii au pus cărămidă cu cărămidă LEGO® pentru a țese costumele tradiționale din cele șase zone, aceștia au aflat despre interesantele povești din spatele portului românesc și au rămas cu cea mai de preț amintire drept cadou: costumele din cărămizi LEGO® construite de ei, care au și rămas expuse la ei în școală.

„Costumele au adus cu ele tradițiile, obiceiurile, dansurile, cântecele românești și mare bucurie în rândul celor mici, care le-au primit cu brațele deschise și multe zâmbete”, precizează reprezentanții agenției de comunicare FCB Bucharest.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de