Cele mai bune echipe de baschet 3×3 din România se întrec, în acest weekend, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 150 de sportivi, membri ai celor mai bune echipe de baschet 3×3 din România, se vor întrece în acest weekend, în parcarea Iulius Mall, în cadrul unui eveniment organizat în premieră la Suceava.

Potrivit președintelui Clubului de Baschet Castorii Suceava, Vasile Gâlcă, sâmbătă și duminică, pe 17 și 18 iunie, de la ora 10.00, va avea loc evenimentul „Castorii Suceava Streetball by Iulius Mall”, competiția reprezentând a patra etapă din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2017.

„Cele mai bune echipe din țară se vor duela pe terenurile oficiale FIBA 3×3 instalate la Iulius Mall din Suceava, alături de reprezentante ale orașului gazdă, în căutarea punctelor din clasamentul mondial, dar și a premiilor în bani, care la categoria Open Masculin se ridică la 4000 de lei pentru echipa câștigătoare. Singura excepție este naționala masculină de baschet 3×3 a României, care duminică își începe aventura la Cupa Mondială din Franța”, a declarat Vasile Gâlcă.

Acesta a menționat că iubitorii baschetului din Suceava pot juca baschet încă de vineri dimineață, preziua competiției fiind rezervată diverselor activități baschetbalistice organizate în parteneriat cu clubul Castorii Suceava.

„Se vor organiza antrenamente, lecții de baschet, concursuri pentru copii, dar și pentru părinți”, a spus Gâlcă.

Președintele Clubului de Baschet Castorii Suceava a mai arătat că meciurile de baschet 3×3 vor asigura doar o parte din programul celor două zile, trupe de majorete, dansatori, dar și invitați speciali, precum fostul component al naționalei României la fotbal, Dorin Goian, și cântărețul Alexandru Recolciuc vor întregi programul evenimentului.

„Baschetul 3×3 a fost numit recent disciplină olimpică și va intra în programul Jocurilor începând cu ediția Tokyo 2020. Sport Arena Streetball, organizatoarea circuitului național și membru în FIBA 3×3 Advisory Board, împreună cu partenerii săi, au susținut acest demers al Federației Internaționale de Baschet încă din anul 2013.

Evenimentul din Suceava este organizat de clubul de baschet Castorii cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava și Consiliului Local prin intermediul programului de finanțare nerambursabil 2017 și este susținut pe plan local de Iulius Mall, Lovegan Bistro și Ecooptic. Circuitul național Sport Arena Streetball Tour 2017 este susținut de Raiffeisen Bank, Fitbit, Nike, Gatorade, Ideal Board Games, Pegas și Ursus Cooler. Powered by Kiss FM”, a precizat președintele Clubului de Baschet Castorii Suceava, Vasile Gâlcă.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de