Buna dimineața PSD Suceava! V-ați trezit?


Intră acum și în grupul de

Guvernul Grindeanu deja face istorie. Intr-un fel sau altul. Cum nimeni din PSD nu se gândea la 1 ianuarie 2017.

Asta ca nu cumva să cădem în ispită și să dăm timpul înapoi cu cel puțin 3 luni.

 Nu vă mai întrebați cine a fost Sorin Grindeanu prin septembrie 2016. Nu mai are nici un fel de relevanță. Cum iarăși nu este relevant să vă închipuiți ce va însemna Sorin Grindeanu prin septembrie 2017.

Important e ce poate face pentru PSD dl Grindeanu în următoarea perioadă. Iar răspunsul e foarte simplu: puțină ordine!

În idei și în sufletele social-democraților autentici.

De ce spun asta? Pentru că momentul Grindeanu pentru partidul care conducea România până săptămâna trecută este unul așteptat și chiar dorit.

Gruparea Liviu Dragnea (gruparea sudiștilor cum ar spune unii) a reușit mega-performanța de a dezamăgi pe toate fronturile. Ordonanța 13 a fost prima încercare de ”sinucidere” a PSD. S-au salvat cu ajutorul lui #REZIST.

Deși poate părea ciudat, momentele cu miile de români în Piața Victoriei au reușit să amâne ruptura din partid. Atunci au văzut PSD-istii că e nevoie de unitate și de solidaritate. După 6 lunii de guvernare se pare că foarte mulți dintre ei au înțeles că solidaritatea e doar pentru unii. Sau UNUL singur- Liviu Dragnea. Și nu se prea merită!

După doar 6 luni de guvernare PSD descoperă cum e să depui moțiune de cenzură împotriva propriul tău guvern, care se anunța a fi unul dintre cele de TOP 3. Mai rar așa o realizare.

Și mai descoperă PSD că fără principii, fără oameni de calitate și fără onoare politica poate fi o ….  întâmplare nefericită. Cum asta poate deveni 11 decembrie 2016 când PSD a smuls tot ce se putea de la electorat.

Ce se va întâmpla de acum înainte? Nimeni nu are curaj să spună. Se speculează! E pur și simplu o zonă în care Sorin Grindeanu poate demonstra că are stofă de lider, sau doar de marionetă. Și mai pot face lucrul acesta liderii PSD din Moldova.

Cum care lideri PSD din Moldova? Ăia care visează la drumul expres Siret-Pașcani și la o autostradă care să ducă spre VEST și nu la București (Doamne ferește!)

Îi vedeți capabili de o acțiune adevărată, bărbătească? De un proiect sănătos pentru Suceava? Eu personal nu.

Eu sunt convins că PSD Suceava nu are nimic de cerut și că liderii săi își vor închide telefoanele de acum înainte pentru presă. Pentru că așa au înțeles ei pînă acum că se face politica MARE. În surdină și fără cereri prea mari!

Ce face PNL Suceava în perioada asta? Vă rog să nu râdeți: face legătură feroviară între Suceava și Cernăuți. Adică reface cum ar veni, metaforic, BUCOVINA.

Din acest motiv am adresat întrebarea din titlu: PSD Suceava…v-ați trezit?

 

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de