Un absolvent al USV a vândut cu peste 500.000 de euro, unei companii din China, o platformă sofware fondată în 2013


Intră acum și în grupul de

Un absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, a vândut cu peste 500.000 de euro, unei companii din China, o platformă sofware fondată în 2013.

Prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector responsabil cu activitatea ştiinţifică în cadrul USV, a precizat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că este vorba despre absolventul Răzvan Gîrmacea, în vârstă de 35 de ani, care a vândut unei companii din Hong Kong platforma sofware pe care a fondat-o în 2013: Monitor Backlinks ( https://monitorbacklinks.com).

 

Prorectorul USV a explicat că platforma creată de Răzvan Gîrmacea reprezintă un instrument care ajută companiile să monitorizeze site-urile care pun link-uri către site-ul lor sau al competiţiei.

Potrivit start-up.ro, Monitor Backlinks a fost vândut către compania Enux din Hong Kong, iar Răzvan Gîrmacea a început deja un alt business, numit Competitive Business.

„Am început discuțiile acum trei luni, au fost mai mulți cumpărători interesați. M-am plictisit de Monitor Backlinks, era tot procesul automatizat, de un an nu mai aveam ce face cu el. Voiam ceva nou. Mergea bine, creștea, era profitabil, fără să necesite muncă. Ca orice în IT, ar fi picat dacă îl abandonam, așa că l-am vândut”, a spus Răzvan Gîrmacea pentru start-up.ro.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de