Două medalii de argint pentru Corala „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava la un concurs coral din capitala Letoniei


Intră acum și în grupul de

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava a câștigat două medalii de argint în cadrul Concursului Coral Internațional „Grand Prix of Nations & European Choir Games” ce se desfășoară în perioada 17-23 iulie în Riga, capitala Letoniei.

 

Astfel, Corala „Ciprian Porumbescu”, condusă de dirijor pr. prof. Lucian Tablan- Popescu, singura reprezentantă a României la acest concurs internațional, a fost recompensată cu două medalii de argint la categoriile „Coruri de tineret” și „Folclor acapela”.

Corala "Ciprian Porumbescu" performing in "Folklore a cappella"

Corala "Ciprian Porumbescu" from #Romania performs in the Grand Prix of Nations "Folklore a cappella" category. #SinginRiga2017

Posted by European Choir Games on Mittwoch, 19. Juli 2017

 

La cea de-a treia ediție a Concursului Internaţional „European Choir Games & Grand Prix of Nations” din Riga participă coruri din aproape 40 de țări, festivitatea de premiere având loc miercuri, 20 iulie.

Corala „Ciprian Porumbescu” din Suceava este formată din 45 de eleve ale Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.

Repertoriul Coralei Ciprian Porumbescu cuprinde atât cântece specifice muzicii bisericeşti, cât şi arii din muzica cultă naţională şi internaţională. Piesele abordate au menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenției muzica corală românească care a reușit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene.

Dirijorul coralei, pr.prof. Lucian Tablan-Popescu, este absolvent al academiei de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, profesor al Colegiului Național Ștefan cel Mare și al Seminarului Telogic Liceal Ortodox ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava. Părintele Tablan este deținător a peste 150 de diplome și medalii la concursuri naționale și internaționale, cele mai importante dintre acestea fiind medaliile de aur castigate la European Choir Games&Grand Prix of Nations, în Magdeburg, Germania 2015.

FOTO: Facebook Marinela Cristina Cimpoesu

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de