VIDEO Două gospodării distruse de un incendiu puternic în Dorna Candrenilor

Două gospodării din localitatea suceveană Dorna Candrenilor au fost cuprinse, miercuri noapte, de un incendiu puternic izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un dispozitiv de sudură lăsat sub tensiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, Alin Găleată, la fața locului au intervenit cu cinci autospeciale militarii Detaşamentelor de Pompieri Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorna Candrenilor.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la construcţiile din două gospodării, existând pericolul de propagare la vecinătăţi”, a declarat Găleată.

El a precizat că la una din gospodării au ars un atelier pe 50 mp şi acoperişul casei pe 100 mp. Au mai ars elemente de tâmplărie şi obiecte de uz casnic şi s-au degradat tavanul locuinţei pe 80 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, o motocositoare, scule de lucru din atelier şi alte bunuri.

 

La cea de-a doua gospodărie, au ars acoperişul şi etajul locuinţei, pe suprafeţe de câte 100 mp. S-au degradat parterul casei pe 100 mp, bunuri de uz casnic, materiale textile, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi documente personale.

”Incendiul a izbucnit din atelierul primei gospodării, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un utilaj tehnologic (un dispozitiv de sudură) lăsat sub tensiune”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, menționând că incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproximativ trei ore și jumătate.

Găleată a mai adăugat că din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat parterele locuinţelor şi două adăposturi de animale. (Irina Lițu)

 

loading...