Esti un antreprenor tanar? Iata DETALIILE de care sa tii cont la o intalnire cu un potential client!


Intră acum și în grupul de

In Romania, infiintarea unei firme reprezinta, in ochii multor persoane, un act de curaj. Cei care isi lasa locurile de munca stabile sunt priviti cu suspiciune de cei care nu au deloc simtul antreprenoriatului. Insa acest drum, pe cat de frumos este, vine cu o multime de provocari, iar o firma la inceput de drum trebuie sa faca o impresie extraordinara.

Presupunand ca si tu esti un tanar si proaspat antreprenor care vrea sa reuseasca sa aiba o afacere de succes, este necesar sa tii cont de anumite aspecte pentru a face o impresie buna la intalnirile cu potentialii clienti!

Iata detaliile care impresioneaza clientii:

  1. Tinuta

Prima impresie conteaza! Sigur ca prezentandu-te la un potential client in jeansi si tricou o sa para total neprofesional. De aceea, alege costume barbatesti de la BMan de o calitate exceptionala, dar care au preturi extrem de bune. Cu siguranta, o sa ai un look office care o sa ii impresioneze pe cei din jurul tau. Sigur ca si atitudinea conteaza atunci cand porti o astfel de tinuta, asa ca ai grija la statura!

Tip: Daca sacourile nu sunt pasiunea ta, dar vrei sa fii profesionist, vezi si pantaloni de la BMan.ro, fara sacou, dar care vor crea acelasi efect!

2. Portofoliul

Daca esti la inceput, insa vrei sa impresionezi, trebuie sa ai macar cativa clienti in portofoliu, fie ei si prieteni de ai tai pentru care ai lucrat. Fara indoiala, fara a trimite o prezentare detaliata a proiectelor duse la bun sfarsit nu ai cum sa castigi atentia unui client. Sigur ca oferta data conteaza si trebuie sa ai servicii platite decent, insa rezultatele sunt cele care vorbesc, de cele mai multe ori, de la sine.

Tip: Cauta clienti prin toate metodele, mai ales ca Internetul pune la dispozitie platforme ce iti permit sa lucrezi cu persoane din strainatate.

3. Rezolvarea brief-ului

Presupunand ca prima impresie a fost una placuta si ai fost acceptat pentru rezolvarea unei sarcini, atunci trebuie sa iti dai tot interesul pentru a surprinde. Avand in vedere ca ai castigat atentia clientului, mentine-o prin rezolvarea brief-ului trimis si ridica-te la inaltimea asteptarilor. Nu te teme sa vii cu idei inovative si sa iti pui in valoare creativitatea, intrucat acestea sunt extrem de apreciate de clienti.

Tip: Acorda suficient timp rezolvarii brief-ului si nu intarzia niciodata cu trimiterea acesteia, pentru ca punctualitatea este una dintre cele mai importante calitati pentru o afacere la inceput de drum si, implicit, pentru un tanar antreprenor.

Asadar, daca ti-ai deschis o firma si vrei sa tii cont de detaliile care conteaza in opinia clientilor, nu uita sa ai mereu o tinuta adecvata, sa ai grija sa iti dezvolti portofoliul, dar si sa vii cu cele mai bune solutii pentru problemele clientilor. Mult succes!

 


Intră acum și în grupul de