Cum sa te pregatesti pentru botezul copilului tau


Intră acum și în grupul de

Recent ai devenit parinte sau in viitorul apropiat vei fii? Un copil intregeste un cuplu, transformandu-l intr-o familie. Cu toate acestea, conform traditiilor nationale, dupa nasterea micutului sau a micutei, trebuie facuta sluja de botez, de crestinare. Aceasta reprezinta un moment foarte important in viata fiecarei persoane. Asemenea oricarui alt eveniment de o asemenea anvergura, cheia succesului este organizarea timpurie. Aceasta va ajuta foarte mult atat la optinerea produselor si serviciilor dorite, fara competitie, dar si la evitarea acumularii unui stres suplimentar.

Pregatirile necesare zilei de botez

Botezul celui mic este un prilej de bucurie atat pentru familie, cat si pentru prieteni. Stresul adus de acest eveniment incepe odata cu organizarea sa, in mod special atunci cand se strang foarte multe intalniri intr-o perioada scurta de timp, deciziile ce asteapta sa fie luate adunandu-se in fiecare zi. Invitatiile trebuie trimise, slujba religioasa trebuie stabilita la biserica dorita, rezervarea restaurantului si a salii de eveniment, meniurile, serviciile foto-video si DJ-ul, sunt doar cateva aspecte pe care va trebui sa le faci din timp.

Printre primele aspecte de care trebuie sa ai grija, se numara rezervarea localului si a bisericii, dar si trimiterea invitatiilor. Acestea din urma sunt strans legate de primele doua, ele neputand fi trimise pana cand nu sunt stabilite informatii concrete:

  • Numele copilului;
  • Data evenimentului;
  • Numele nasilor copilului
  • Ora de incepere a slujbei religioase si adresa bisericii;
  • Ora de sosire la restaurant, numele si adresa localului.

Dupa ce ai stabilit toate aceste aspecte, urmeaza alegerea design-ului invitatiei si a fontului, alaturi de formularea textului care va aparea inauntru. Pentru a te inspira si a comanda online, simplu si rapid, modelul dorit, acceseaza pagina https://www.mandiva.ro/invitatii/invitatii-botez/, bazandu-ti alegerile facute, pe instinct si propriul tau simt artistic. Cel mai important lucru este ca totul sa fie pe placul vostru, ca familie. Invitatiile trebuie trimise cu cel putin 7 – 8 saptamani inainte de botez, pentru a da sansa tuturor invitatilor sa se pregateasca. Confirmarile sau refuzurile invitatiei de participare sunt foarte importante, deoarece in functie de acestea, poti face o aproximare a numarului de persoane si familii, avand astfel sansa de a-ti calcula un buget estimativ si un numar de meniuri. Daca anumiti invitati nu ti-au confirmat intr-un timp util, nu trebuie sa-ti fie frica sa-i suni. Este foarte important sa stii exact cate meniuri si cate locuri vei rezerva la restaurant, asa ca nu ai de ce sa eviti aceasta abordare.

Pentru ca fiecare invitat sa aiba o amintire fizica de la evenimentul micutului vostru, achizitionati din timp, marturii personalizate, care sa le aduca mereu cu drag aminte de momentele frumoase din ziua respectiva. Alegeti dintre vastele modele de marturii de botez la moda in 2018, asortandu-le cu tematica sau setul de invitatii – meniuri – plicuri, pentru a pastra o nota de eleganta.

Odata ce ai stabilit biserica si restaurantul unde va avea loc cel mic, este timpul sa trimiti invitatiile si sa comanzi marturiile pentru botez. Nu uita ca textul din invitatie sa fie simple si la obiect. Trebuie sa specifici ora, locatia bisericii si a restaurantului precum si data fericitului eveniment.

O recomandare apreciata de foarte multi parinti, este sa vorbiti cu organizatorul de evenimente de la restaurant, pentru a va rezerva o camera de odihna pentru cel mic. Desi el este sarbatoritul, este prea mic pentru a lua parte la tot evenimentul, mai ales daca acesta se prelungeste sau muzica de la formatie sau DJ este prea tare. Il veti feri de zgomote prea puternice pentru timpanele sale, dar si de forfota de oameni prezenti. Totodata, astfel vei avea si tu un loc unde sa te odihnesti putin de fiecare data cand vei merge sa-l vizitezi, putand sa te relaxezi pentru cateva momente.

 

Investitia in amintiri

Nimic nu este mai important ca un set de fotografii sau un filmulet pentru a-ti aminti de botezul copilului tau. Ca acest lucru sa fie posibil, iar rezultatele sa fie spectaculoase, este indicat sa cauti un fotograf sau o echipa foto-video profesionala, facand alegerea pe baza unui portofoliu, dar si in urma unei intalnirii directe. Preturile pot varia mult, dar nu uita ca daca un profesionist este scump financiar inainte de eveniment, in timp ce un amator te va costa emotional, mult mai tare. De asemenea, o echipa foto-video iti va permite tie si invitatilor sa stati cu mana departe de telefoane si sa va bucurati de eveniment, distrandu-va, in timp ce ei se vor ocupa de surprinderea tuturor momentelor frumoase.

 

 

Dupa ce ai atins toate punctele necesare, nu uita sa te relaxezi, acesta este probabil cel mai bun sfat pe care il vei primi. Stresul va trece inainte sa-ti dai seama si e foarte important sa te bucuri de botezul copilului tau. E o zi unica si trebuie sa profiti de fiecare moment!


Intră acum și în grupul de