Felicia Maria Drob și Matei Volanschi, Miss și Mister Boboc 2018 la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Balul Bobocilor organizat de clasele a XII-a de la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului a avut loc vineri, 2 noiembrie 2018. Locația a fost, ca în fiecare an, Toaca Bellevue. Tema balului, ”Pe o gură de rai”, a reunit șapte perechi de bobocei care, prin costum și dans, au reprezentat românii și șase etnii care conviețuiesc pe pământ românesc.

Pentru a celebra Marea Unire, spectacolul – concurs a încercat să adune pe scenă nu numai boboci dar și elevi din clasele a XII-a care, împreună, au dansat pe ritmuri românești, turcești, grecești, ucrainene, rrome, poloneze și germane. Mulțumim celor care au oferit costumele specifice etniilor reprezentate: Colegiul Economic Delta Dunării Tulcea, Ansamblul Solonczanka Solonețu Nou, Ansamblul Kozaciok Bălcăuți,  Forumul German Gura Humorului, Ansamblul Bucovina.

Promovarea evenimentului s-a realizat la nivelul colegiului, la nivel local prin postul de radio, cu trenulețul din oraș, prin spotul organizatorilor realizat la Blackpearlstudio și în mass media. Biletele vândute au depășit așteptările și publicul a însumat peste 700 persoane.

Din juriul spectacolului – concurs au făcut parte: doamna directoare a Colegiului Alexandru cel Bun – profesor Ursaciuc Mihaela, doamna director adjunct – profesor Condur Liliana, consilier educativ – profesor Solonaru Elena Sextilia, președinte ASPA GH – doamna Nechitoaia Marina, președinte Consiliul Elevilor – elevul Faraon Lucian, președinte Fundația Te Aud România – doamna Popescu Gabriela, reprezentant Tipografia Terra Design – doamna Bejan Gabriela.

Cei șase prezentatori – Luchian Alexandra (XIIA) și Ungurean Robert (XIIB), Covaliu Georgiana (XIIA) și Lupoaia Laurian (XIIB), Zamcu Ionela (XIID) și Gherasim Marian (XIID) au purtat ținute care, odată urcați pe scenă, creau tricolorul românesc. Organizatorii doresc să mulțumească doamnei profesor Miron Popescu Cecilia Ștefania (diriginte clasa a XII-a I) care s-a ocupat de text și l-a monitorizat/ corectat/ completat în permanență. Decorul a fost reprezentat de o hartă a României stilizată, încărcată de flori, cu Bucovina –  gură de rai marcată prin curcubeu, pe un senin al păcii ca fundal, o idee perfect încadrată în tema balului.

Defilarea bobocilor de la începutul spectacolului a fost însoțită de prezentarea acestora, realizată de seniori. Costumele tradiționale pline de culoare au încântat publicul iar dansurile s-au înlănțuit impecabil pentru a crea un spectacol special. Coregraful, Andrei Podariu de la Zumba Studio, a reușit să creeze o poveste a fiecărei etnii, a fost cel care a gândit piesele ritmate și a relaționat perfect cu organizatorii. Mulțumim pentru implicare, pentru tot ce a însemnat pregătirea dansurilor, pentru repetițiile numeroase și pentru implicarea până la final, prin prezența la spectacol.

Proba de cultură generală a presupus studiul unei bibliografii despre Marea Unire și despre etniile reprezentate în concurs. Bobocii au avut la dispoziție materiale din care au reușit să asimileze informații despre etnia fiecărei perechi (tradiții, obiceiuri, cultură) și despre evenimentul al cărui centenar îl celebrăm în acest an. Se pare că au avut timp suficient să se pregătească, deși întrebările nu au fost foarte ușoare, pentru că au răspuns corect și au făcut și mai dificilă votarea. Mulțumim pentru pregătirea acestei probe, pentru monitorizarea întregului spectacol și pentru suportul permanent doamnelor profesoare Botușan Mihaela (diriginte clasa a XII-a G), Apetri Adriana (diriginte clasa a XII-a H), Zup Mariana (clasa a XII-a C).

Proba la alegere a adunat pe scenă adevărate talente, de la magie la pantomimă și de la interpretare (vocală și/ sau cu chitară) la dans, bobocii au luat în serios concurența și au muncit cu pasiune pentru a se distinge. Publicul a aflat, prin proba la alegere, că există în colegiu bobocei pasionați de trucuri de magie (Matei și George S.), bobocei care interpretează genuri diverse (Raluca, Ana Maria, Martina), bobocei care dansează împreună cu prietene/ prieteni vechi (Felicia, Lorena, Vlad, George C.), care au practicat dans sportiv (Daria) sau gimnastică la Onești (Mădălina). Publicul a descoperit boboci cu talent și cu un simț al umorului deosebit prin Raul, Cosmin A., Cosmin H. Proba a pus în dificultate votanții pentru că fiecare boboc a oferit un moment pregătit conștiincios.

Primul invitat special, Alexandru Brădățan, fost elev al colegiului deja celebru și apreciat în muzica populară românească, a creat un moment de înaltă ținută și patriotism. Punctual, cu un costum popular impecabil, Alexandru Brădățan a ridicat sala la dans și, ca de obicei, nu a uitat să precizeze că a plecat de aici, de la Gura Humorului. Alexandru este și va fi mereu mândria colegiului humorean.

Al doilea invitat al balului, Lino Golden, a făcut un adevărat show, a reușit să încălzească atmosfera și, în 45 de minute de concert, a adunat în jurul scenei tineret și nu numai. Mulțumim pentru prestație, seriozitate și prezență. DJ Mercore și MC Ben au fost protagoniștii de la after party, s-a dansat și pe scenă și în sală, s-au simțit spiritul și emblema acestei generații, optimism și energie.

O surpriză adevărată și plăcută a fost, pentru organizatori, faptul că premierea a făcut-o Primarul orașului Gura Humorului, domnul Ursaciuc Marius Ioan, prezent pe tot parcursul spectacolului, care a mărturisit că alegerea a fost dificilă după centralizarea voturilor publicului și ale juriului, datorită punctajelor foarte apropiate. Miss Boboc 2018 a fost desemnată Drob Felicia Maria, din clasa a IX-a D (Științe ale Naturii) iar titlul de Mister Boboc i-a revenit lui Volanschi Matei din clasa a IX-a A ( Matematică – Informatică intensiv engleză). Celelalte titluri și premii oferite de organizatori au fost: Akenson Elena Mădălina (IXG) -Miss Popularitate, Catrinari Răzvan George (IXA) – Mister Popularitate; Onofrei Luana Daria (IXA) – Miss Talent, Crețuleac Raul Mircea (IXA) – Mister Talent; Golea Codrean Raluca (IXA) – Miss Personalitate, Adomniței Cosmin Teodor (IXC) -Mister Personalitate; Nuțu Ana Maria (IXF) -Miss Spontaneitate, Hojbotă Cosmin Adrian (IXF) – Mister Spontaneitate; Apetrei Ionela Martina (IXA) – Miss Originalitate, Sava George (IXD) – Mister Originalitate; Nastiuc Lorena (IXA) – Miss Naturalețe, Atănăsoaei Vlad Marian (IXA) -Mister Naturalețe.

Mulțumim sponsorilor care, în număr foarte mare, au contribuit la organizarea evenimentului. Mulțumim echipei manageriale a colegiului care a susținut, a sprijinit și a încurajat în permanență organizatorii. Mulțumiri Primăriei Gura Humorului, domnului primar personal, pentru petrecerea la piscina din Ariniș, pentru pază și protecție la bal, pentru excursia oferită organizatorilor, pentru deschiderea la ideile tinerilor. Mulțumim Tipografiei Terra Design, organizator principal, care a asigurat afișele, diplomele, ecusoanele, invitațiile, biletele și a realizat afișul. Mulțumim ASPA GH, Asociația părinților și a cadrelor didactice de la Colegiul Alexandru cel Bun, pentru promptitudine și suport. Adresăm mulțumiri domnului Manea Claudiu Florin pentru filmare și fotografii, domnului Apetri Iulian pentru sprijin la sonorizare, doamnei Popa Lenuța, florăria Hellen, pentru aranjamentele tricolore, coronițele și buchetele cu bentiță tricoloră.

S-a muncit mult, au fost momente tensionate, decizii dificile, telefoane, emoții, dar în primul rând a fost o echipă de seniori care și-au dorit să lucreze cu bobocii, care au avut mereu timp și care le-au oferit sugestii, păreri, sfaturi. Aceeași echipă care a deschis balul cu un tango senzual, a marcat jumătatea spectacolului cu un vals romantic și a încheiat cu o horă interpretată de eleva Oțet Roxana (XIID) Aceeași echipă care a încărcat și a descărcat aproape 400 de scaune, bănci, panouri, scenă, care a găsit sponsori, impresari, recuzită, care a făcut curățenie la final și nu a abandonat nici un moment. Este vorba despre echipa elevilor din clasele a XII-a ( A, B, C, D, F, G, H, K, N), care au făcut dovada responsabilității, implicării, a colaborării eficiente și a bunului simț. Noi, profesorii diriginți implicați în organizare, suntem mândri de ei și îi felicităm pentru reușita Balului Bobocilor 2018!!

Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava


Intră acum și în grupul de