Ai fost gazda petrecerilor din decembrie? Sfaturi utile despre cum să îți cureți casa în mai puțin de o oră


Intră acum și în grupul de

Dacă anul acesta tu sau familia ta au fost cei care și-au invitat prietenii la petrecerile de sezon, cel mai probabil v-ați distrat de minune. Buna dispoziție poate trece destul de rapid însă, când în acea noapte sau următoarea dimineața te trezești singur și fără ajutor cu casa întoarsă pe dos. Puține lucruri sunt mai greu de văzut și îți pot da o durere mai mare de cap, ca o casă în care totul pare rupt din haos. Din fericire, am pregătit acest articol pentru a te ajuta să cureți eficient și rapid într-o oră sau chiar mai puțin.

Iată cum poți curăța toată casa în aproximativ o oră după o petrecere

 

Secretul este determinarea și organizarea. Prima dată, ia-ți câteva secunde pentru a te hotărî să nu te lași distras și să te ocupi doar de curățenie. Apoi, ai nevoie de organizare. Pare copleșitor să cureți toată casa și cel mai probabil nu știi de ce să te apuci. Ei bine, mai jos avem câteva sugestii pentru a te ajuta să te organizezi. Începe cu:

Dormitorul  – aproximativ 6 minute pentru fiecare dormitor

Indiferent din ce cameră începi să cureți prima dată, mereu începe de sus în jos. Astfel mizeria și praful de pe suprafețele de mai sus, nu vor cădea pe suprafețele de jos pe care le-ai curățat deja. Curăță de praf candelabrul, apoi mobila, și abia apoi șterge pe jos. Ștergerea podelelor va fi mereu ultimul pas.

În cazul dormitorului, dacă este cazul schimbă așternuturile și apoi fă patul. Când faci patul, în loc să ridici salteaua pentru a fixa cearceaful, folosește o mână pentru a ridica colțul saltelei în timp ce cu cealaltă vei îndesa cearceaful dedesubt. Trebuie să faci ordine și în lucrurile care nu sunt la locul lor. Dacă te grăbești, pune-le pe toate într-o cutie pentru a le organiza mai târziu, și pune-le în dulap unde nu sunt la vedere. De sus în jos, șterge praful de pe mobilă folosind un spray anti-praf și o cârpă din microfibră.

Băile – 7 minute pentru fiecare baie

Dacă ai mai multe băi, curăță-le pe toate în același timp. Mișcă-te rapid de la o baie la alta, pentru a curăța corpurile de mobilă, și pentru a da cu spray sau cu o soluție pentru curățare chiuveta, cada sau cabina de duș. Permite soluției să acționeze cât timp cureți toaleta în interior și exterior. Treaba mereu merge mai repede când folosești produse de curățenie de calitate. Poți găsi astfel de produse de la Dacris94.

Întoarce-te pentru a șterge cada și alte suprafețe din baie, apoi curăță oglinzile. Vei șterge pe jos atunci când vei curăța și podelele din bucătărie.

Camera de zi sau de mese – 7 minute

Adună toate obiectele care nu sunt la locul lor. Apoi începe dintr-un colț al camerei și șterge de praf, și nu numai, toate suprafețele de sus în jos, așa cum am mai menționat. Folosește atașamentul pentru mobilă tapițată al aspiratorului tău, și începe să aspiri canapeaua, fotoliile și scaunele tapițate. Aspiră podelele și covoarele la sfârșit.

Bucătăria – 12 minute

Pune toate vasele murdare în mașina de spălat vase sau în chiuvetă. Umple chiuveta cu apă caldă și soluție pentru spălat vase. Va trebui să speli și aragazul. Dacă acesta are părți detașabile, scufundă-le în apa din chiuvetă. Lasă vasele cu grăsime întărită sub apă și ocupă-te de ele mai târziu. Între timp, curăță masa și alte suprafețe de lucru.

Cu un burete stors șterge mobila și alte suprafețe, din nou, de sus în jos. Clătește buretele în apă fierbinte pe măsură de cureți – vei fi uimit de cât de multă murdărie iese din el. Șterge orice aparatură ai la vedere în bucătărie. Termină de curățat aragazul și pune piesele la loc. Podeaua o vei curăța la final, odată cu toate podelele din casă.

Podelele – 15 minute pentru toată casa

Când aspiri camerele în care ai covor, începe de la capătul camerei înspre ieșire și folosește mișcări largi dacă ești presat de timp. Nu reveni prea mult într-o zonă peste care ai trecut deja. Aspiră în loc să dai cu mătura. Folosește un atașament special pentru a ajunge în colțuri pentru a aspira praful și părul care se acumulează acolo. Astfel vei evita să ridici din nou praful pe suprafețe. La final, dă cu mopul peste tot unde este cazul. Dacă este posibil folosește un mop cu aburi sau soluții de curățare pentru lemn pentru a termina mai rapid.


Intră acum și în grupul de