Cum sa fii feminina si senzuala fara sa dai in vulgaritate?


Intră acum și în grupul de

Notiunea de feminitate si senzualitate a trecut prin nenumarate tranformari de-a lungul timpului in functie de cutumele sociale, stilul de viata al oamenilor si dinamica de rol dintre barbat si femeie, specifice fiecarei perioade istorice. Odata cu emanciparea femeii si revolta acesteia impotriva restrictiilor si limitarilor traditionale, manifestarile sale pe scena sociala, incepand de la comportament pana la vestimentatie, au fost un continuu manifest de etalare a induvidualitatii si a libertatii de exprimare.

De aici si pana la aluneca in extreme de tot felul, n-a mai ramas decat un pas, ceea ce putem lesne observa in “deschiderea” femeilor de a-si expune corpul in tinute sumare, de a adopta comportamente vulgare, sfidatoare la adresa barbatilor si in excesul de zel cu care se arunca in construirea unei cariere de succes lasand detasat in urma celelalte planuri ale vietii. 

In continuare, am facut selectie a catorva secrete prin care sa obtii acel look senzual, increzator si asumat, fara a aluneca in vulgaritate.

Senzualitatea consta in atitudine

Sa ne reamintim ca senzualitatea inseamna in primul rand o atitudine misterioasa care iti gandila simturile si mintea in acelasi timp, te provoaca sa vrei sa descoperi mai mult, impune admiratie si abia apoi instiga indrazneala. O femeie este atragatoare cand gesticuleaza elegant in timp ce vorbeste, prin modul in care priveste si zambeste subtil, prin rafinamentul cu care pregateste cafeaua de dimineata sau savureaza un vin scump la un eveniment festiv. Vezi aici un articol care dezbate pe larg diferentele dintre senzualitate si vulgaritate atat in materie de atitudine cat si de stil.

Exista haine sexy si haine care te fac sa te simti sexy prin mici detalii subtile si trucuri care iti pun in evidenta frumusetea naturala.

  • Spatele gol. Prima regula a decentei este sa expui doar o anumita parte a corpului, fie ea decolteul, picioarele sau curbura spatelui. Masura si echilibrul sunt elemente cheie in adoptarea unei tinute senzuale, care instiga imaginatia si curiozitatea. Asadar, extrem de vulnerabila, curbura spatelui poate fi expusa intr-o maniera subtila, senzuala printr-o rochie diafana, lunga pana in pamant si fara decolteu. Pentru mai multa inspiratie in materie de stil si feminitate, click aici si citeste blogul celor de la Gloria Agency.

  • Decolteul camasii. Traditionala camasa imprumutata de femei din arsenalul barbatesc este o piesa vestimentara extrem de versatila si interesanta. Fie ca o integram in tinutele office sau in look-uri lejere de vara, camasa cu al sau material fluid, usor transparent aminteste de o senzualitate cu mult bun gust. Croiurile clasice din materiale de calitate si imprimeuri uni dau un plus de eleganta si feminitate si permit deschiderea nonsalanta a unui nasture pentru a expune linia frumoasa si extrem de atragatoare a claviculei. Pentru mai multe secrete de stil, citeste acest articol si asuma-ti stralucirea si charisma personala.

  • Tocuri confortabile. Evita pantofii extrem de inalti care iti ingreuneaza mersul si iti strica postura. Intotdeuna va iesi in evidenta dinamica intregului, eleganta cu care pasesti, gesturile diafane si relaxate si acel zambet seducator pe care il ai atunci cand te simti excelent in pielea ta.

Asadar, vestimentatia nu face decat sa completeze acea charisma personala consturita pe incredere si delicioasa vulnerabilitate imbracata in asumare.(S.C.)

Sursa imagine: Pixabay.com 


Intră acum și în grupul de