ATOP Suceava: În localități din județ numărul camerelor de supraveghere e insuficient pentru a furniza indicii în cazul unor accidente, furturi sau violență. O amenințare este apariția infractorilor-voiajori care acționează în grup, în baza unui plan prestabilit


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava apreciază că pentru consilii locale din județul Suceava sunt foarte importante continuarea programului de extindere a rețelelor de supraveghere video, creșterea performanțelor patrulărilor zilnice și asigurarea limitatoarelor de viteză în zona unor unități școlare din zona drumurilor naționale și județene.

Potrivit unei informări a președintelui ATOP Suceava, Vasile Tofan, se constată că sunt localități unde nu există suficiente camere de supraveghere care ar putea furniza indicii în cazul unor accidente, furturi sau violențe fizice.

Președintele ATOP Suceava, Vasile Tofan, apreciază faptul că s-au extins sistemele de supraveghere video la Ostra și Fundu Moldovei, că la Poiana Stampei autoritățile locale redactează, săptămânal, o foaie volantă de informare a populației cu aspecte ce țin de siguranța cetățenilor sau că în majoritatea localităților se constată o relație de colaborare bună între poliție, școală și culte pe de o parte și administrația publică pe de altă parte.

Totodată, el arată că o problemă rezolvată a fost cea de identificare a autorilor furturilor din societăți comerciale și locuințe ale populației în comuna Stulpicani.

În raport este prezentată ca o amenințate apariția „infractorilor voiajori” care dau spargeri, agresează sau înșeală localnici, în zona Dorna Arini, Șaru Dornei, Vatra Dornei, având scenarii pregătite din timp și acționează în grup organizat.

În raport, care prezintă situația din județ din trimestrul al doilea al acestui an, se constată o tendință de scădere a infracționalității, atât economico-financiare, judiciare, dar și de furturi, tâhării, distrugere sau infracțiuni stradale.

Mai mult, în ceea ce privește accidentele rutiere cu consecințe grave, în trimestrul al doilea al acestui an s-a înregistrat o scădere a acestora, fiind înregistrate 65 de accidente grave cu opt mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut. (T.B.)


Intră acum și în grupul de