Comunitatea Rotary crește în Suceava


Intră acum și în grupul de

Vineri, 4 octombrie 2019, a fost ziua în care s-a născut la Muzeul de istorie din Suceava un nou club de prieteni ce și-au propus să își dedice o parte din timpul și resursele lor pentru a veni în sprijinul comunității sucevene. Rotary Club Suceava Cetate este o echipă de 25 de specialiști din diverse domenii de activitate ce au hotărât împreună să își aducă aportul la schimbarea societății în bine.

Evenimentul s-a bucurat de o susținere și participare foarte numerosă fiind prezenți peste 150 de rotarieni de la mai mult de 20 de cluburi din țară și Republica Moldova.

Credem că educația este cea mai sigură cale de a crește calitatea vieții comunităților în care trăim. Un om educat ia decizii cu impact pozitiv atât pentru el cât și pentru ceilalți, creând astfel un plus de valoare prin ceea ce face zi de zi. Misiunea pe care ne-o asumăm este de a deschide noi orizonturi în societate prin derularea de proiecte care sa dezvolte o altfel de educație acolo unde acest lucru este necesar, fără a ne substitui sistemului de învățământ sau părinților ci venind în completarea acestora. Fiind parte a unei organizații globale principala valoare după care ne ghidăm este chiar motto-ul acesteia: „A servi mai presus de sine”. Credem în noi, prețuim oamenii și încurajăm diversitatea și dezvoltarea prin educație. Suntem pregătiți să oferim tot ceea ce este mai bun comunității – a fost mesajul transmis din partea clubului de către Ancuța Dumitraș, președinte fondator al clubului.

Guvernatorul în exercițiu al Districtului 2241 România și Republica Moldova, Marian Neagoe prezent la acest important eveniment a subliniat importanța înființării noului club:

„Astăzi se naște în județul Suceava un club format din prieteni, un club ce își propune să fie de folos societății, să facă proiecte pentru comunitate. Întregim în felul acesta marea familie a rotarienilor din întreaga lume, familie care numără peste 1.200.000 de membrii ce au ca scop principal să facă bine în societate. Această familie, în spiritul binelui, se va implica și în folosul comunității din Bucovina.”

Viorel Bunea, reprezentantul special al guvernatorului pentru înființarea Clubului Suceava Cetate a reliefat faptul că „Rotary este membru fondator al Organizației Națiunilor Unite fiind și singurul ONG cu drept de vot la ONU ceea ce înseamnă că mesajele ce le adum noi din comunitățile unde trăim au puterea de a ajunge în atenția comunității mondiale prin reprezentanții noștrii din aceste foruri. Toate principiile Rotary coincid cu principiile Organizației Națiunilor Unite și pentru a le putea implementa la nivel local, în fiecare comunitate, avem nevoie de oameni reprezentativi pentru comunitate. Mă bucur că la Suceava s-a închegat acest grup de prieteni care folosind experiența celorlalte cluburi va face proiecte benefice pentru suceveni.”

Ancuța DUMITRAȘ și Marian Neagoe

Ovidiu Coș, fost guvernator al districtului a vorbit despre proiectele la nivel mondial desfășurate sub egida Rotary: „Organizația noastră, născută în anul 1905 la Chicago este cel mai mare grup de servire a comunității din lume, avem reprezentativitate în aproape toate țările lumii și cu mândrie putem spune că suntem organizația cea mai credibilă pe platoul caritabil. Ca și proiecte mondiale, eradicarea poliomelitei începută în anul 1985 este un proiect dus cu succes la bun sfârșit. Astăzi, în proporție de 99,9% această boală este eradicată datorită eforturilor rotarienilor. Rotary este organizația care ne ajută să privim dincolo de orizontul cotidian pentru că prin tot ceea ce facem activitatea rotarienilor înseamnă dragoste, dragostea omului pentru om.


Intră acum și în grupul de