Cauți cele mai bine plătite job-uri part-time? Nu e nevoie de studii superioare pentru a profesa aceste 6 meserii!


Intră acum și în grupul de

Există o mulțime de motive pentru care este posibil să dorești un loc de muncă part-time: fie că ești elev/student și dorești să câștigi proprii bani de buzunar, să capeți experiență într-un anumit domeniu, fie, pur și simplu, se întâmplă să ai deja un job si simți nevoie unui venit suplimentar.

Vestea bună este că sunt disponibile și o mulțime de opțiuni de job-uri part-time pe piața de muncă din România. Multe poziții chiar oferă șansa de a câstiga cu mult peste salariul minim pe economie.

Iată 6 dintre cele mai bune locuri de muncă pentru persoanele care doresc să lucreze câteva ore atât în timpul săptămânii, cât și în weekend

  • Antrenor personal

Nu este doar un job bine plătit, ci și foarte plăcut prin prisma faptului că se desfășoară într-un mediu dinamic, unde majoritatea oamenilor sunt relaxați.

Având în vedere că din ce în ce mai multe persoane îmbrățișează un stil de viață sănătos, câștigurile sunt ridicate, iar diploma de personal trainer se poate obține ușor. Pentru a profesa este nevoie de un curs acreditat, care durează, în medie, o lună de zile.

  • Dj

Nunțile, petrecerile sau ieșirile în club sunt de obicei evenimente de weekend, dar o parte din activitate se poate desfășura si în timpul săptămânii. Este posibil să fie nevoie de întâlniri cu potențialii clienți în zilele lucrătoare, dar cea mai mare parte a activității va avea loc la finalul săptămânii.

Pe lângă multă pasiune, cultură muzicală, creativitate, pentru acest job e nevoie de un echipament performant, care să arate bine și să sune și mai bine. Felul în care un Dj se simte când e la butoane e resimțit pe ringul de dans și face diferența. Astfel, pentru mixare, achiziționarea unei configurații de bază este primordială. Doritorii pot alege din numeroasele modele de interfețe audio de la SoundCreation, în funcție de preferințele și proiectele pe care le au. Această meserie se poate învăța atât cu ajutorul tutorialelor, prin practică, cât și într-un cadru specializat, cum ar fi cursurile oferite de anumite studiouri.

  • Web designer

Designerul web se ocupă de layout-ul grafic, respectiv aranjarea elementelor virtuale, a interfeței și fonturilor, astfel încât rezultatul să fie unul satisfăcător.

Pentru a profesa în acest domeniu este nevoie de cunoștințe puternice, dar totul se poate învața dacă există voință. În acest sens, pe internet există o mulțime de tutoriale gratuite, iar cei care doresc să acumuleze mai multe informații, pot urma un curs acreditat.

  • Barman

Deși meseria de barman implică destule resposabilități și oboseala poate fi mare, pentru persoanele cărora le place să fie mereu în alertă și să interacționeze cu oamenii, satifacția va fi pe măsură și câștigurile materiale la fel. Din fericire, acest job este printre puținele unde nu prea contează experiența, respectiv diplomele, și se pune accent pe abilitățile de comunicare, rezistența fizică și psihică, o memorie bună și tact diplomatic.

  • Menajeră

Activitatea se poate desfășura atât la locuințe private, cât și în regim hotelier, pentru diverse locații care sunt date spre închiriere. Responsabilitățile includ tot ce ține de curățenia locului respectiv și nu se cere experiență. În acest domeniu, contează foarte mult recomandările, astfel că persoanele atrase de această meserie trebuie să acorde mare atenție detaliilor.

  • Maseur, cosmetician sau tehnician unghii

Toate aceste servicii pot fi oferite atât în propria locuință, cât și într-un salon specializat. Pe lângă răbdare, creativitate, pasiune, fiecare dintre cele trei job-uri presupune urmarea unor cursuri de specializare, care durează relativ puțin, în funcție de fluxul informațional.

Principalul avantaj al unui loc de muncă part-time este venitul suplimentar, care asigură un oarecare confort. Pe lângă acesta, job-urile menționate anterior mai oferă câteva avantaje: un program flexibil, posibilitatea de a câștiga experiență și oportunitatea de a face o schimbare în carieră, dar și șansa de a te bucura de propria pasiune. De asemenea, investițiile făcute în cursurile de specializare și echipamente se vor amortiza rapid.(S.C.)

Sursa foto: Shutterstockk.com


Intră acum și în grupul de