Cash Out, unul din principalele avantaje ale pariurilor online


Intră acum și în grupul de

 Periodic, casele de pariuri online inventează tot felul de funcții noi, fie ele tipuri de pariuri sau alte opțiuni utile, așa cum este Cash Out, o unealtă extrem de utilă, după părerea celor mai mulți utilizatori. Această funcție oferă posibilitatea de a închide un pariu înainte ca evenimentul/evenimentele de pe bilet să se termine, contra unei sume de bani mai mici decât potențialul câștig total al biletului.

Ce este Cash Out?

 Încă din start, trebuie să știți că este o opțiune destinată exclusiv caselor de pariuri online. Sintagma Cash Out provine din limba engleză și înseamnă a încasa. În funcție de operator, această variantă se mai numește și Închide Pariul. Deși a apărut de câțiva ani, ea a fost introdusă rând pe rând de majoritatea operatorilor de top. Astfel, la ora actuală, găsim Cash Out la Betfair (din câte se știe acest operator ar fi inventat-o), Unibet, Betano, Sportingbet, Fortuna și Netbet, toate casele de pariuri din România licențiate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc pe o perioadă de 10 ani.

 Fie că este vorba de pariuri de tip live sau pre-meci, Cash Out este o opțiune activă. Aceasta permite celor care pariază pe fotbal, baschet,  tenis și alte sporturi să își închidă pariul înainte ca jocurile să se încheie. Cash Out este o opțiune utilă pentru persoanele care văd o desfășurare nefavorabilă lor. Suma de bani ce poate fi încasată diferă în funcție de momentul accesării cash out-ului, de numărul evenimentelor de pe bilet și, evident, de felul în care se desfășoară evenimentele. Vei fi ofertat cu sume mult mai mari decât miza inițială în cazul în care, să spunem, ai un bilet în desfășurare format din 4 evenimente, trei sunt deja „verzi”, iar ultimul e la un pas de câștig. În mod contrar, vei primi o ofertă mai slabă pentru un bilet cu 4 evenimente, din care două, trei sau chiar toate nu par a se îndrepta spre deznodământul pe care ai mizat.

 Este dificil de prevăzut exact ce se va întâmpla în finalul evenimentului, atunci când este de preferat să se utilizeze această funcție. Pe măsură ce șansele de câștig devin mai puțin sau mai mult clare, fluctuează și suma pe care o puteți retrage. Sunt pariuri pentru care funcția Cash Out nu este oferită și momente când nu este disponibilă, așa că trebuie să iei în calcul și acest aspect. De regulă, la toate agențiile funcția dispare în ultimele minute de joc.

Când este mai bine să folosim cash out

 Este foarte important să îți alegi momentul perfect în care să apeși Cash Out, deoarece opțiunea variază în funcție de mulți factori. Poți închide pariuri în mai multe situații, chiar și când ai un singur eveniment pe bilet și acesta nu a început. Bineînțeles, când decizi să faci asta, trebuie să iei în considerare și faptul că, de regulă, vei pierde un mic procent din miză. Mai toate agențiile de pariuri își opresc un mic comision, dacă închizi pariul înainte ca evenimentul să înceapă.

Exemplu:  Să spunem că plasezi trei pariuri de 10 lei pe fiecare trei echipe de fotbal, iar câștigul este de 150 lei. Mai sunt câteva minute înainte de final și pariurile tale sunt câștigătoare. În acest moment primești posibilitatea de încasare de 120 lei. În acest moment, opțiunile tale sunt de a accepta suma oferită de cash out sau refuza și aștepta până la final. Dacă avantajul echipelor pe care pariați se menține, atunci câștigați cei 150 lei, însă dacă intervine ceva în ultimele minute de joc, există posibilitatea ca pariul să fie pierzător și să nu mai primești nimic.

  Un alt caz în care Cash Out poate să îți ofere un avantaj este cel de la pariurile antepost. Există o multitudine de opțiuni de pariuri pe termen lung, denumite antepost. Vorbim aici despre pariuri pe Câștigători ai turneelor sau competițiilor, Golgheteri, alegeri prezidențiale, premiile Oscar și altele. Unele case de pariuri oferă Cash Out și pentru astfel de evenimente, astfel că poți închide un astfel de bilet ori de câte ori simți că ar trebui să faci asta, iar suma oferită ți se pare corectă.

 Ca o concluzie, introducerea opțiunii Cash Out de către operatorii de pariuri online licențiați ONJN vine cu o serie de aspecte pozitive, desigur atunci când este folosită corect și, atenție, nu foarte des. Dacă abuzezi de ea, specialiștii spun că pe termen lung vei avea de pierdut.


Intră acum și în grupul de