Moduri de relaxare și distracție în timp ce stai acasă


Intră acum și în grupul de

Starea de urgență declanșată ca urmare a pandemiei a determinat mulți oameni să rămână acasă. Forțați de împrejurări, aceștia au căutat noi modalități de distracție acasă. Astfel, industria de pariuri online România a crescut mult în această perioadă (la nivel internațional, evoluția pozitivă a însemnat o creștere de 18,6% la nivel de încasări).

Oamenii s-au orientat către alte moduri de relaxare, de la urmărirea show-urilor TV și până conversații online cu prietenii. În cele ce urmează încercăm să identificăm cele mai interesante posibilități de distracție atunci când stai în casă, indiferent de motivele care au determinat această situație.

Ce fac europenii atunci când trebuie să stea în casă?

Studiile efectuate în această perioadă au relevat că principalele modalități de relaxare atunci când nu poți pleca de acasă sunt cele legate de mediul online și urmărirea știrilor sau a diferitelor emisiuni și show-uri la TV. În Germania, de exemplu, 59% dintre oameni au ales ca formă de relaxare uitatul la TV, dar acest procent este depășit de cetățenii englezi (67%) și de americani (71%). Știrile i-au ținut pe oameni aproape de televizoare (53% în Germania și 55% în SUA și Marea Britanie).

Serialele și filmele difuzate prin streaming online au atras un procent ridicat de germani (36%), englezi (45%) și americani (50%). Jocurile video au ocupat timpul pentru un procent de 33% dintre americani, în timp ce în Marea Britanie, 39% dintre oameni au preferat să discute prin intermediul video conferințelor cu prietenii lor.

În România, grupele de vârstă care au trebuit să stea acasă au fost cele cuprinse între 16 și 35 de ani (59% dintre români încadrați în această grupă au stat acasă) și peste 65 de ani (72% dintre aceștia nu au plecat de acasă). 

Modalități interesante de relaxare atunci nu-ți poți părăsi locuința

Chiar și atunci când ești în imposibilitatea de a rămâne acasă există o serie de lucruri pe care le poți face și care să te binedispună. Iată care sunt câteva dintre aceste activități:

  • Citește ultimele apariții de la edituri în format electronic (e-book-uri) și organizează un cerc literar online – este una dintre modalitățile prin care poți să te relaxezi, dar și să ai parte de socializare. Videoconferintele sunt preferate de peste 34% dintre americani și de 23% dintre germani.
  • Organizează sesiuni de jocuri video online – 29% dintre englezi și 33% dintre americani au făcut acest lucru în timpul stării de urgență. Este una dintre activitățile deconectante și care îți permit să socializezi la fel de intens ca înainte de pandemie.
  • Îmbunătățește-ți abilitățile vocale – corurile online sunt una dintre cele mai interesante modalități de a te bucura de interacțiunea cu alte persoane, dar și de a-ți valorifica aptitudinile legate de voce.
  • Vizitează expoziții, muzee și ateliere de creație online – atunci când stai în casă poți să-ți folosești timpul în cele mai utile moduri, iar acesta este unul dintre cele mai atractive dintre ele.
  • Învață o limbă străină – este o provocare care îți poate aduce beneficii pe termen lung, mai ales că poți să activezi pe platformele online cu job-uri de traducere.
  • Bucură-te de o vacanță virtuală așa cum ți-ai dorit dintotdeauna – acum este ocazia perfectă pentru a te delecta cu o vacanță de neuitat, chiar dacă este vorba despre una realizată prin intermediul camerelor de la diverse hoteluri sau din diverse locații din întreaga lume.
  • Organizează un maraton al filmelor tale favorite – din moment ce ai la dispoziție atât de mult timp, de ce să nu profiți și să vizionezi peliculele care ți-au plăcut sau pe care ți-ai dorit să le vezi? În plus, grație topurilor de pe site-urile de specialitate, acum poți să faci diverse selecții care să îți umple timpul liber pe care trebuie să-l petreci în casă.
  • Joacă jocuri de masă – este o activitate recomandată mai ales dacă nu ești singura persoană din locuință. Este un prilej extraordinar de a interacționa cu membrii familiei și de a vă distra în mod colectiv. De altfel, 10% dintre americani și 11% dintre englezi și germani au ales această variantă pentru a se distra în perioada stării de urgență din statele lor.

Acestea sunt câteva dintre activitățile pe care le poți face atunci când stai acasă (din motive de pandemie, boală, concediu, etc).

Ce să nu faci când nu poți ieși din casă?

Există și câteva lucruri pe care nu este indicat să le faci atunci când îți este imposibil să părăsești perimetrul locuinței. Printre acestea se numără sunatul fostei iubite/fostului iubit, nu abuza de rețelele de socializare (deși 45% dintre americani și 44% dintre englezi o fac), nu face excese culinare și nu renunța la rutina ta zilnică.

Trebuie să profiți la maxim de astfel de perioade din viață ta pentru că nu sunt atât de dese și îți pot oferi răgazul necesar pentru a-ți regăsi pacea interioară. Bucură-te de tot ceea ce experimentezi și încearcă de fiecare dată să privești partea plină a paharului! (L.W.)

Surse:

https://www.igamingbusiness.com/news/covid-19-gambling-market-facing-186-revenue-hit

https://www.statista.com/statistics/1110483/activities-since-staying-at-home-due-to-the-covid-19-pandemic/

https://www.statista.com/statistics/1107386/staying-indoors-due-to-covid-19-outbreak-romania/

https://www.timeout.com/things-to-do/best-things-to-do-at-home-stuck-inside-bored


Intră acum și în grupul de