Un bărbat cu semiparalizie a fost la un pas de moarte după ce a căzut în pârâul Holdița. Strigătele după ajutor au fost auzite de un localnic care a alertat autoritățile


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 69 de ani a trecut, marți, prin momente grele după ce s-a dezechilibrat și a căzut în pârâul Holdița de pe raza satului omonim, orașul Broșteni.

Strigătele sale au fost auzite de un localnic, care a ieșit din locuință pentru a închide animalele domestice.

El a fost primul care a observat că bărbatul se afla căzut în pârâul Holdița cu capul în apă. Imediat, localnicul a apelat 112.

La fața locului, pe o punte din lemn la aproximativ trei metri, se afla bastonul bărbatului. De menționat că el are semiparalizie partea stângă a corpului și comunică în mod greoi. Cu toate acestea, bărbatul a reușit să indice prin gesturi că s-a împiedicat la punte și căzut în apă.

Din verificări s-a mai aflat că, bărbatul este consumatoare de alcool și cel mai probabil având și disfuncționalități fizice a alunecat pe puntea din lemn  fără balustradă și căzut în pârâul Holdița, vătămându-se în zona capului.

Echipajul de ambulanță prezent la fața locului i-au acordat primul ajutor medical, bărbatul fiind transportat apoi la Spitalul din Vatra Dornei. Acolo, el a fost diagnosticat cu traumatism prin cădere cranio-facial, plagă contuză frontal bilateral, sechele AVC și hemipareză membru superior drept.

Procedural s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de