Cele mai bune cafele


Intră acum și în grupul de

Cele mai bune cafele

În ziua de azi, nu numai că ne putem alege ce tip de cafea dorim să consumăm: latte, cappuccino, americano, espresso sau chiar și flat white, ci putem să alegem și originea boabelor de cafea arabica. Preferințele diferă de la persoană la persoană, iar pentru a ne asigura că fiecare consumă cea mai bună cafea, vă vom prezenta caracteristicile speciale ale boabelor de cafea cu origini diferite.

Africa

Din această regiune se fac remarcate cafelele din Ethiopia, Kenya și Rwanda.

  1.  Ethiopia

Acesta este locul unde a apărut pentru prima dată arborele de cafea, iar în Ethiopia, cafeaua este foarte diversificată. Cafeaua de înaltă calitate este procesată natural și are un gust foarte dulce, copt, cu o aromă exotică, care nu are deloc gust de cafea.

  1.  Kenya

Cafeaua excelentă de origine kenyană este procesată prin metoda de spălare, care îi conferă aciditate și dulceață fină similară zahărului brun închis sau fructelor roșii.

  1.  Rwanda

Cafeaua de specialitate din această țară are un gust pământiu bogat, combinat cu o aromă florală unică și note de mirodenii și fructe.

Asia

Din această regiune se fac remarcate cafelele din Thailanda, Myanmar și India.

  1.  Thailanda

Nu multă cafea de specialitate este crescută în Thailanda, dar cea care iese în evidență are note de ciocolată, flori, mirodenii și citrice.

  1.  Myanmar

Cafeaua din acest stat este mai puțin explorată. Aceasta este delicată, complex fructată și cu note florale.

  1.  India

Cafeaua de specialitate arabica din India are de multe ori un gust cu note de ciocolată și mirodenii, dar și o aciditate similară cafelei din Guatemala.

America de Sud

Din această regiune se fac remarcate cafelele din Columbia, Ecuador și Peru.

  1.  Columbia

Există un motiv pentru care cafeaua cu origini columbiene este adesea asociată cu calitatea. Gustul este fantastic. Soiul arabica este cultivat în toată țara, iar gustul este adesea bogat fructat și floral cu o aciditate mai intensă.

  1.  Ecuador

Deși Ecuador este o țară mai mică, boabele sale de cafea nu trebuie subestimate. Aroma cu note florale și cu gust bogat și dulce face ca această cafea să fie greu de uitat.

  1.  Peru

La sud de Ecuador, în Peru se cultivă o varietate uimitoare de cafea de calitate superioară cu note florale și fructate, o cafea ușoară, dar cu o aciditate impresionantă.

  1.  Brazilia

Probabil singura țară dintre cele patru care nu este pătrunsă de munții Anzi, majoritatea cafelei din Brazilia este crescută la altitudini mai joase, ceea ce îi conferă o densitate mai mare, o aciditate mai ușoară, iar aromele sunt diversificate: condimentate, pământii, florale, dulci, practic toate aromele.

Astfel, cele mai bune cafele din lume se regăsesc printre cele de mai sus. Tot ce trebuie să faceți acum este să le testați pentru a vedea care vă place mai mult.


Intră acum și în grupul de