Ce ingrediente se ascund în săpun și care sunt beneficiile acestora


Intră acum și în grupul de

Săpunul este un produs cosmetic ce are proprietatea să asigure o curățare profundă epidermei și totodată, să îi ofere o îngrijire delicată. Acesta a apărut încă în antichitate, însă la obținerea lui erau utilizate alte ingrediente decât cele folosite în prezent. La moment, la fabricarea acestui produs inovator se utilizează diverse uleiuri, grăsimi, arome, coloranți, glicerină și aditivi cosmetici. În prezent, săpunul se bazează pe săruri solubile produse chimic din acizi grași, iar prin adăugarea de parfumuri, coloranți și componente cosmetice, producătorii obțin un săpun de toaletă cu proprietăți de îngrijire și cu o aromă plăcută.

Compoziția săpunului și beneficiile ingredientelor

  • Glicerina

Acest ingredient este prezent în aproape fiecare săpun. Glicerina este un component natural și poate fi de origine animală și vegetală. De asemenea, are proprietăți hidratante, ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și combate acneea.

  • Lanolina

Acesta este un ingredient foarte rar. Lanolina este o ceară secretată de glandele sebacee ale animalelor purtătoare de lână. De cele mai multe ori aceasta provine de la rasele domestice de oi care sunt crescute special pentru lână. Lanolina are proprietăți hidratante și emoliente, iar un săpun care conține acest component va menține un nivel optim de umiditate în celule, prevenind uscarea pielii.

  • Palmat de sodiu

Palmat de sodiu (sarea de sodiu) este un ingredient obținut din uleiul de palmier și este unul dintre cele mai frecvente ingrediente folosite la fabricarea săpunului.

  • Acid stearic

Acest ingredient este vegetal și este folosit pentru a spori duritatea unui săpun https://makeup.ro/categorys/121212/. Acidul stearic se găsește în mod natural în unturi vegetale și diverse uleiuri. În plus, are proprietăți nutritive, emoliente și protectoare.

  • Sodium Cocoate

Sodium Cocoate (cocoat de sodium) prezintă un amestec de săruri a acizilor grași din uleiul de nucă de cocos. La fel ca și palmat de sodiu, acest ingredient are un rol important la fabricarea săpunului, fiind un surfactant și agent de emulsionare.

  • Cafea

Cafeaua este un supliment natural inclus în compoziția săpunului, ce ajută la tonifierea pielii.

  • Mierea

Mierea este un alt supliment natural și valoros, fiind bogat în substanțe nutritive, care hrănesc epiderma. Un săpun pe bază de miere are proprietăți hidratante, reface epiderma uscată, ameliorează iritațiile și previne îmbătrânirea pielii.

  • Coloranți

La fabricarea săpunului sunt utilizați diverși coloranți. Astfel, produsele pot avea nuanțe diferite (roz, galben, alb, etc).

  • Parfumuri

De asemenea, în compoziția săpunului sunt adăugate și diverse parfumuri (trandafir, cocos, levănțică, iasomie, etc), datorită căruia produsul are o aromă plăcută ce se menține pe piele un timp îndelungat, eliminând mirosurile neplăcute.

Atunci când alegeți un săpun, acordați o atenție deosebită compoziției acestuia. Un produs care va conține ingredientele enumerate mai sus, va asigura pielii cea mai eficientă și delicată îngrijire, lăsând epiderma cu un aspect sănătos, frumos și radiant.


Intră acum și în grupul de