Rotary Club Suceava Cetate a donat echipamente sanitare pentru personalul de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică


Intră acum și în grupul de

Rotary Club Suceava Cetate a anunțat joi, 15 aprilie, că a făcut o donație generoasă Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, care constă în echipamente și materiale de protecție.

„Am revenit după un an la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. CRRN Sasca Mică este cel mai mare centru de acest gen din România și este o oază de căldură și dragoste pentru cei peste 350 de beneficiari. Ei sunt tratați ca într-o mare familie de către personalul angajat, care în permanență se formează și participă la cursuri și schimburi de experiență. Astfel se urmărește ca beneficiarii să aibă parte de îngrijire și tehnici de recuperare la cele mai înalte standarde”, au afirmat reprezentanții instituției.

„Cu acest prilej am venit în sprijinul personalului și am donat dezinfectanți de nivel înalt, combinezoane de protecție, viziere medicale de protecție, botoși, măști FFP3/KN5 și măști de protecție în trei straturi, toate acestea în valoare de peste 16.000 lei. În vremurile pe care le trăim prevenția și protecția sunt de mare importanță și sperăm ca gestul nostru să ia un pic din povara provocărilor financiare cu care se confruntă un centru de o asemenea anvergură”, a declarat Marian Medvighi, coordonatorul logistic al campaniei END COVID-19 NOW.

„Acțiunea de la Sasca Mică face parte din campania END COVID-19 NOW derulată încă din primăvara anului trecut de clubul nostru. Atunci comunitatea suceveană era pusă la grea încercare, nu doar populația, mediul economic, ci și autoritățile. Nevoia de siguranță, de securitate, de sănătate este una continuă și ne bucurăm de fiecare dată când putem fi de real ajutor”, a precizat Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

Campania END COVID-19 NOW, derulată de către Rotary Club Suceava Cetate, a presupus achiziționarea și distribuirea, cu ajutorul sponsorilor și partenerilor, în principal către Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan Cel Nou din Suceava, a două ventilatoare, un analizor FIA 8600, lămpi UV, aparate pentru respirație asistată BiPAP Prisma 30ST, nebulizatoare cu biocid, tensiometre, termometre și alte materiale și consumabile de protecție.

„Prin diverse modalități continuăm să participăm activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor din comunitatea locală. În ultima perioadă am donat Serviciului Public Județean Salvamont Suceava o trusă de urgențe medicale, membrii noștri au donat sânge în mod regulat, am desfășurat diverse activități educaționale pe teme de sănătate și am promovat adoptarea unui stil de viață sănătos”, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de