Cum să-ți cureți și să-ți întreții adidașii


Intră acum și în grupul de

Pantofii sport se numără printre cele mai populare modele de încălțăminte atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor. Astfel, doamnele coboară de pe tocuri din ce în ce mai des și aleg adidași confortabili pentru majoritatea ținutelor. De aceea, oferta în acest sens este tot mai bogată. Pe Fashion Days poți găsi un număr infinit de modele de pantofi sport extrem de cool și confortabili. Însă marea provocare vine atunci când trebuie să îi cureți și să îi menții ca noi pentru o perioadă mai lungă. Iată câteva sfaturi pentru curățarea și întreținerea adidașilor, pe care le poți urma cu încredere!

Cum să cureți pantofii sport

Indiferent de material – piele, piele întoarsă, pânză – pantofii sport au nevoie să fie curățați după fiecare purtare.

Primul pas este să înlături orice urmă vizibilă de murdărie, folosind un prosop curat sau o periuță de dinți, după fiecare purtare. Astfel vei evita ca aceasta să se impregneze în material și să îl păteze. Nu uita să cureți limba pantofului, chiar dacă pare cea mai ascunsă parte. Folosește o periuță moale pentru modelele din piele întoarsă sau un colț de prosop cu apă și săpun pentru variantele din piele sau pânză. Pe cei din piele îi poți șterge și cu șervețele demachiante.

Al doilea pas este să clătești talpa, cu apă călduță, la finalul zilei în care i-ai purtat, pentru a evita blocarea urmelor de pământ și praf între ripsuri. Poți folosi o soluție cu apă și săpun sau poți opta pentru o soluție specială pentru curățarea pantofilor, din magazinele de specialitate.

Iar al treilea pas este să îndepărtezi eventualele pete imediat ce le-ai observat, cu apă și săpun. În acest fel vei menține pantofii impecabili, fără urme de uzură.

În ceea ce privește șireturile, spală-le în mașina de spălat, cu detergent normal, la primele semne de murdărie și praf, pentru a menține imaginea pantofului impecabilă. Șireturile sunt primele care schimbă aspectul pantofului.

Cum să menții în formă bună adidașii

De obicei, colecția de pantofi sport de dama cuprinde mai multe modele, din materiale diferite, care necesită îngrijire specială. Cu siguranță ai adidași din pânză pentru sport și sneakerși din piele sau piele întoarsă pentru ținute smart casual. Ca să poți să te bucuri de ei pentru cât mai mult timp, iată câteva trucuri de păstrare, pe care să le aplici.

Păstrează adidașii în cutii, cu gheme de hârtie în interior, pentru a le menține forma. Și ai grijă să îi depozitezi la fel după fiecare purtare, evident, după ce i-ai curățat în prealabil.

Inspectează pantofii după fiecare purtare și încearcă să înlături urmele de praf sau petele înainte de a-i pune la loc în cutie.


Intră acum și în grupul de