Cum să rămâi sănătos în carantină


Intră acum și în grupul de

Perioada de carantină e una dificilă din toate punctele de vedere. Programul de lucru e complet dat peste cap, trebuie să renunți la o grămadă de activități și hobby-uri, viața e și mai sedentară iar posibilitățile de a face mișcare sunt mult reduse.

Nu e de mirare numărul mare de persoane care acumulează kilograme în plus în această perioadă. Iar kilogramele nu sunt singura problemă, pentru că vin pe fondul unui stil de viață nesănătos, care poate afecta întregul organism. Din fericire, să te menții sănătos pe perioada carantinei nu e atât de complicat precum parte.

1. Stabilește-ți un program de lucru

Dacă lucrezi de acasă e tentant la început să lucrezi oricând vrei. Nu mai ai o ora fixă pe care trebuie să ajungi la birou și nimeni nu verifică exact între ce ore lucrezi. Problema e că fără un program fix de lucru, s-ar putea să îți dai seama la finalul zilei că ai pierdut foarte multă vreme și nici măcar nu te-ai relaxat cu adevărat.

Cel mai bine e să îți stabilești un program de lucru și să-l respecți. Nu trebuie să fie 8 ore fără întrerupere. Poți lucra 2-3 dimineața, apoi să faci o pauză, să revii iar la lucru și tot așa. Având însă un program clar delimitat, te vei putea bucura fără stres și de pauze și vei fi eficient în ceea ce faci.

2. Alege corect suplimentele

Probabil ai auzit deja că suplimentele alimentare nu pot înlocui un stil de viață sănătos. Asta e adevărat. Dar asta nu înseamnă că ele sunt nefolositoare, dimpotrivă. Vitaminele și mineralele te ajută să previi carențe nutriționale, dar există alte suplimente, precum cele pe bază de CBD, care fac minuni în această perioadă.

Ce este CBD? Este un compus din planta cannabis sativa. El nu are efecte psihoactive, nu provoacă somnolență, putând fi folosit cu încredere în orice moment al zilei. Printre efectele sale benefice se numără diminuarea anxietății și a insomniei. Aceste suplimente pot fi însă de ajutor și în caz de inflamație, putând diminua dureri musculare sau articulare.

3. Nu uita să faci mișcare

Pe perioada de carantină e poate chiar mai important ca înainte să dai prioritate sportului. Dacă înainte făceai puțină mișcare în drum spre birou, spre magazin, poate mai ieșeai cu prietenii după servici, acum ești mereu acasă. Dacă poți, ieși zilnic la o plimbare de minim 30 de minute.

Iar dacă nu, fă sport acasă! Nu e nevoie să ai echipamente, îți trebuie doar îmbrăcăminte lejeră și voință. Sportul nu te ajută doar să-ți menții kilogramele. El e un bun remediu împotriva depresiei și chiar a insomniei, în funcție de momentul zilei când e practicat.


Intră acum și în grupul de