Mituri despre videochat pe care trebuie să încetezi să le crezi


Intră acum și în grupul de

Domeniul de muncă în zona videochatului a ridicat multe întrebări în ultima vreme, mai ales pentru că acesta a reprezentat o alternativă de job pentru multe persoane odată cu venirea pandemiei în 2020. Videochatul a devenit o sursă de venit sigur și o plasă de siguranță într-un mediu unde activitatea pe piața muncii era incertă. Totuși, această atenție asupra videochatului a adus cu ea și o serie de mituri pe care oamenii le cred atunci când refuză să se informeze cu privire la acest subiect.

Cele mai faimoase mituri despre videochat și adevărul despre acestea

Videochatul este ilegal

Videochatul funcționează drept un domeniu de activitate complet legal, conform legii Nr. 196/2003, fiind mai apoi completata din legea Nr. 496/2004. Modelele activează într-un domeniu fiscal valid, iar companiile de videochat lucrează doar cu modele care au împlinit 18 ani.

Videochatul este obligatoriu un show erotic

O confuzie care poate fi clarificată foarte ușor, intrând pe descrierea oricărui job în domeniul videochat este aceea că a lucra în acest domeniu presupune automat să te dezbraci în fața camerei. Adevărul este că videochatul se împarte în două categorii: adult și non-adult. Vei descoperi că există deosebiri între videochatul adult și non adult, iar fiecare presupune o altfel de implicare din partea modelului, atât când este vorba de o simplă conversație, cât și în ceea ce privește apariția propriu-zisă pe cameră.

Îți ocupă mult timp

În funcție de disponibilitatea pe care o ai, îți poți ajusta flexibilitatea programului și poți alege în ce perioadă a zilei sau a nopții să lucrezi. Desigur, veniturile vor depinde de numărul de ore pe care îl aloci locului de muncă, însă timpul pe care îl investește în job depinde doar de deciziile profesionale ale modelului.

Ești pe cont propriu

Ideea că ai avea un laptop acasă și doar îți primești banii în cont de la o parte terță îndoielnică este una depășită demult. Studiourile de videochat sunt transparente cu modelele pe care le angajează și le oferă o echipă profesionistă pentru suport, atât în ceea ce privește aptitudinile pe care și le vor dezvolta în timpul carierei, cât și în ceea ce privește propria imagine și evoluția în carieră.

Videochatul este pentru persoane cu un nivel de educație precar

Videochatul este o alternativă pentru oricine își dorește să se dezvolte în această direcție, fiind un mediu foarte inclusiv în ceea ce privește nivelul de educație al angajatelor. Totuși, acest domeniu este încă, din nefericire, văzut drept o alternativă inferioară altor joburi de pe piața muncii, pe când modelele de videochat lucrează la fel de onest ca orice alt angajat. Acestea trebuie să aibă cunoștințe bune a limbii engleze și sunt instruite pe parcursul carierei lor de către echipa din studio, așadar dezvoltarea personală și profesională a modelelor primează.

Există multă stigmă creată în jurul acestui domeniu de-a lungul anilor. Din fericire, transparența studiourilor în mediul online și o deschidere a societății înspre inclusivitate în ceea ce privește ideea de videochat drept un loc de muncă perfect normal, schimbă încet încet lucrurile înspre bine și renunță la miturile false create în timp legate de această arie de activitate. (S.E.O.)

Sursă foto: Pexels.com


Intră acum și în grupul de