TOP 5 motive pentru care educația elevilor ar trebui să continue și în vacanța de vară


Intră acum și în grupul de

Toată lumea iubește vara! De îndată ce sună ultimul clopoțel, elevii își iau rucsacurile și aleargă pe ușă, lăsând în urmă toate gândurile legate de ecuații și verbe conjugate. Astfel că, de cele mai multe ori, uitatul la TV, jocurile video și rețelele sociale devin activități de bază în vacanță, ceea ce poate duce la un regres în procesul de învățare!

Programele educaționale de vară sunt o modalitate excelentă pentru elevii de toate nivelurile și vârstele de a dobândi noi abilități și de a explora diverse domenii de interes pentru ei. De pildă, cursurile intensive de limba engleză în timpul verii, oferite de Englezacopii.ro, pot oferi o ocazie copilului sau adolescentului tău de a înțelege sau aprofunda această limbă, într-o manieră distractivă și interactivă.

Iată care sunt motivele pentru care elevii ar trebui să se implice în activități educative în această vară!

  1. Cursurile de vară sunt o ocazie de a recupera materia pierdută

Prin programele de vară potrivite, elevul are ocazia de a compensa materiile pe care nu le-a stăpânit foarte bine în cursul anului școlar, acesta fiind și motivul cel mai frecvent pentru alegerea unei școli pe timp de vacanță. De asemenea, cursurile de vară pot fi un ajutor de încredere și pentru liceenii care se pregătesc pentru bacalaureat sau pentru admiterea la facultate.

  1. Cursurile de vară susțin procesul continuu al învățării

O mare parte din ceea ce elevul a învățat în timpul anului școlar este uitat în timpul verii, potrivit specialiștilor. Cercetări recente arată faptul că ritmul pierderii învățării se accelerează între clasele a treia și a șaptea. Prin programele de vară, elevii au ocazia să păstreze informațiile din anul școlar anterior și să aibă un avans în următorul an didactic.

  1. Cursurile de vară ajută la îmbunătățirea abilităților cognitive

Având loc într-un mediu mai relaxant, un curs de vară poate oferi elevului ocazia de a crea relații cu alți copii, cu care pot împărtăși aceleași pasiuni și interese. Cercetătorii sunt de părere că socializarea de acest gen conduce la îmbunătățirea abilităților cognitive, inclusiv gândirea critică și rezolvarea problemelor. Mai mult, expunerea la culturi și medii noi îi determină să dezvolte o mai bună înțelegere a lumii din jurul lor. Așadar, ei vor fi, în cele din urmă, mai bine pregătiți pentru a reuși într-o lume care este diversă din punct de vedere rasial, etnic și religios.

  1. Cursurile de vară susțin explorarea unor domenii noi

Participarea la programe academice de vară sunt ideale pentru liceenii care doresc să studieze subiecte noi și să descopere ce materii îi atrag și ce nu. Astfel, prin explorarea a noi domenii, precum limbi străine, artă sau știință, studenții pot afla mai multe despre propriile interese și le va fi mai ușor să aleagă o facultate care li se potrivește.

  1. Cursurile de vară sunt distractive

Vara este asociată cu voia bună și joaca, iar distracția este singura cale de a convinge copiii și adolescenții să se implice în astfel de activități. Fie online sau în natură, majoritatea cursurilor de vară includ metode de predare interactive, prin joacă sau explorare, care să-i ajute pe elevi să se relaxeze și să învețe eficient materia pe care o studiază.

Psihologii sunt de părere că experiențele de vară au beneficii mari pentru abilitățile sociale și sănătatea mentală și fizică generală a copiilor și adolescenților. Așadar, școala de vară poate fi o experiență valoroasă și utilă pentru elevii care doresc să-și consolideze și să dezvolte abilitățile de învățare în timpul vacanței. (S.E.O.)

Sursă foto: Shutterstock.com.


Intră acum și în grupul de