Ambasadorul Franței la București a inaugurat Alianța Franceză Suceava. Ion Lungu a propus înființarea unui club al oamenilor de afaceri al acestei alianțe


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, a inaugurat, vineri, în prezența oficialităților județene și locale Alianța Franceză Suceava.

La ceremonie au participat, alături de ambasador, între alții, Michel Monsauret, coordonatorul Alianțelor Franceze din România, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, rectorul USV, Valentin Popa, prof. univ. dr. Sanda Marian Ardeleanu care a primit vineri Ordinului Național al Franței Legiunea de Onoare în Grad de Cavaler sau primarul Ion Lungu.

Înaintea inaugurării, primarul Ion Lungu, a avut o întrevedere la Primăria Municipiului Suceava, cu ambasadorul Franței, Laurence Auer, căreia i-a oferit o Diplomă de Excelență pentru contribuția adusă la înființarea Alianței Franceze la Suceava.

Primarul a menționat că a discutat cu diplomatul francez despre viitoarele proiecte de colaborare, cu propunerea concretă de a înființa un club al oamenilor de afaceri al acestei alianțe, lucru de care se va ocupa împreună cu directorul general de la Ambro Suceava, Paul Koller, membru al alianței.

„Suntem convinși că această alianță va dinamiza relațiile de colaborare româno-franceze, în toate domeniile de activitate, inclusiv cel al afacerilor”, a spus Ion Lungu.

Înființarea Alianței Franceze din Suceava a fost aprobată de Consiliul de Administrație al Fundației Alianțelor Franceze, reunit la Paris în data de 25 martie 2021.

Patru noi Alianțe franceze au fost create în 2021 în spațiul francofon, printre care și Alianța Franceză din Suceava, care este singura Alianță nou înființată în Europa Centrală și Orientală și va continua activitatea fostului Birou francez unde, timp de aproape 10 ani, comunitatea suceveană s-a bucurat de “După amiezile francofone” în fiecare zi de miercuri.

Rețeaua mondială a Alianțelor franceze numără 832 instituții în 131 de țări de pe 5 continente. Alianțele franceze au drept misiune promovarea limbii franceze și a culturilor francofone, dar și a valorilor umaniste universale.


Intră acum și în grupul de