CJSU Suceava cere relocarea sau împușcarea urșilor văzuți în Marginea, Sucevița, Horodnicu de Sus și Vicovu de Jos


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava s-a întrunit joi, 27 mai, într-o ședință extraordinară având pe ordinea de zi analizarea și luarea de măsuri pentru evitarea producerii unei situații de urgență după ce în mai multe localități din județ a fost semnalată prezența urșilor.

„Prezența acestor exemplare de urs în mediul intravilan, poate duce la producerea de noi pagube, pe lângă cele deja existente, dar și la punerea în pericol a vieții cetățenilor”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Foto simbol

Astfel, a CJSU a adoptat Hotărârea nr.127 din data de 27.05.2021 prin care se vor realiza demersuri necesare pentru relocarea/recoltarea (împușcarea) urșilor prezența cărora a fost semnalată în localitățile Marginea, Sucevița, Horodnicu de Sus și Vicovu de Jos.

Aceeași hotărâre prevede că Direcția Silvică Suceava, Garda Forestieră Suceava, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava și Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu Suceava vor realiza analize de risc generate de prezența urșilor în localitățile sucevene. Analizele vor fi prezentate Secretariatului Tehnic Permanent până la data de 4 iunie.

Ședința CJSU Suceava

CJSU a dispus și patrularea zonelor de risc de efective formate din jandarmi și polițiști, cu gestionarul fondului de vânătoare/fondului cinegetic.

Ședința a fost convocată de prefectul Iulian Cimpoeşu în urma adresării Biroului de Vânătoare și Salmonicultură.


Citiți și:


Intră acum și în grupul de