Trotinetă electrică sau hoverboard pentru copilul tău? Iată care sunt recomandările de utilizare


Intră acum și în grupul de

Fie că atunci când mergi la serviciu, fie când îți duci copiii la școală, cu siguranță a trecut cineva pe lângă tine pe o trotinetă electrică. Au devenit foarte populare și sunt la mare căutare atât pentru adulți cât și pentru copii. Motivele se rezumă la faptul că este un mijloc de transport mai ecologic decât transportul public sau mașina. Potrivit unor site-uri web specializate, bateria sa se consumă în 6 sau 7 ore și are o autonomie cuprinsă între 20 și 40 km, în funcție de modelul de trotinetă și de condițiile de teren.

Pentru ce folosim o trotinetă electrică?

Obiectivul său este să ne ajute să ne deplasăm rapid și confortabil, evitând blocajele de trafic. Există și alte mijloace similare, cum ar fi bicicletele, dar aici trotinetele ar câștiga datorită dimensiunilor reduse, cu excepția modelelor moderne de biciclete pliabile, desigur.

Consumul este foarte redus, mai ales dacă îl comparăm cu alte mijloace precum motocicleta sau mașina. Nici nu trebuie să uităm că, pe lângă faptul că economisesc timp și bani, mulți oameni o folosesc pur și simplu ca un simplu obiect de agrement.

Tipuri de trotinete electrice

În prezent pe piață putem găsi diferite tipuri, cum ar fi, de exemplul:

1. Trotineta electrică convențională: au, de obicei, 2 roți (maxim 3) în linie, una în față și una în spate la fiecare capăt al acesteia. Are un ghidon care servește pentru orientare. Este unul dintre cele mai populare modele și îl veți vedea la adulți și copii.

2. Trotinete electrice auto-echilibrate: aici ar trebui să se distingă două tipuri:

Hoverboard: cu siguranță ați văzut deja sute dintre acestea în jurul orașului. Practic au două roți de fiecare parte și funcționează prin echilibrarea corpului nostru către direcția în care dorim să ne mișcăm. Acesta este favoritul copiilor. Unele au deja lumini cu led încorporate și chiar difuzoare audio.

Monociclu electric: foarte asemănător cu cel precedent, dar cu diferența că aici avem doar o singură roată. Picioarele sunt așezate de ambele părți ale acesteia.

3. Skateboard electric: îți amintești de skateboard-ul clasic din copilărie? Ei bine, este la fel, dar cu un motor electric. Funcționează și prin sistemul de echilibrare.

4. Trotinetă electrică cu șa: este ultima modă și este o adaptare mai confortabilă a trotinetelor clasice.

Recomandări de utilizare

În timp ce ordonanțele sunt adoptate și legislația devine clară, utilizarea trotinetelor electrice trebuie făcută sub responsabilitatea noastră, a părinților. Din acest motiv, este necesar să aveți recomandări clare pentru a evita orice neplăcere în timp ce utilizați o trotinetă sau un hoverboard:

Vârsta recomandată: conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP), copiii cu vârsta sub 10 ani nu ar trebui să folosească skateboard-uri, în timp ce cei sub 8 ani nu ar trebui să folosească trotinete, cu excepția cazului în care sunt supravegheați de un adult. Dar ce spun producătorii despre asta? Pentru trotinetele electrice mai mari de 500W, vârsta recomandată este de 12 ani, dar majoritatea tind să scadă intervalul la 8. În ultimii ani a devenit un cadou minunat și tot mai mulți copii îl folosesc sub acel interval de vârstă.

Leziuni potențiale: supravegherea adulților este vitală, în primul rând pentru a evita răniri sau incidente mai grave. Vorbim despre copii foarte mici care deseori își judecă greșit abilitățile și puterea și își pot pierde controlul în zonele de trafic.

Protecție: este vital ca minorii să se bucure întotdeauna de trotinetă sau hoverboard cu cască, genunchiere, cotiere și orice alt element care poate preveni orice fractură în caz de cădere.

Viteza: nu trebuie să depășească niciodată 20 km / oră, deci este recomandat să evitați tentațiile ca dispozitivele controlate de minori să nu poată depăși acea viteză.

Întreținere: este important să aveți grijă de trotinetă sau hoverboard în sine pentru a evita deteriorarea și defectarea în timpul utilizării.

Încărcați complet bateria: dacă doriți să o păstrați cât mai mult timp, este necesar să o încărcați complet pentru a o putea folosi fără probleme. (W.M.)


Intră acum și în grupul de